El teu blog de Linux en català

Kubuntu, Xubuntu i Lubuntu, també al VirtualBox

Quan dijous passat es va alliberar Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot), es van publicar també tots els «colors» oficials d’aquesta distribució. Dissabte vam posar a la vostra disposició una imatge de màquina virtual amb Ubuntu 11.10 per tal que el poguéssiu provar fàcilment, i avui us presentem tres nous discos durs per a VirtualBox, amb tres dels «colors» més coneguts d’Ubuntu.

Kubuntu

Kubuntu és el «color» oficial d’Ubuntu que porta KDE com a entorn d’escriptori. KDE és un dels entorns d’escriptori més utilitzats, i caracteritzat pel seu agradable disseny.

Descarrega la Màquina Virtual amb Kubuntu 11.10

Pantalla de Kubuntu 11.10

Pantalla de Kubuntu 11.10

Xubuntu

Xubuntu ens presenta un sistema *buntu amb un escriptori Xfce. El Xfce és un entorn més lleuger que Gnome, KDE i Unity, i és molt útil en ordinadors on aquells altres entorns van massa «justos».

Descarrega la Màquina Virtual amb Xubuntu 11.10

Pantalla de Xubuntu 11.10

Pantalla de Xubuntu 11.10

Lubuntu

L’entorn d’escriptori que utilitza Lubuntu és LXDE, que és fins i tot més lleuger que Xfce. Darrerament, s’està posant molt de moda aquest entorn en ordinadors poc potents.

Descarrega la Màquina Virtual amb Lubuntu 11.10

Pantalla de Lubuntu 11.10

Pantalla de Lubuntu 11.10

  • Jordi on 17 d'octubre de 2011 at 17:11

  Reply

  Ja que parleu de maquines virtuals, quian es millor a Linux la Vmware o la VirtualBox?

   • oriolsbd on 17 d'octubre de 2011 at 20:42
   • Author

   Reply

   Si l’utilitzes a casa, no crec que hi trobis massa diferència, excepte pel fet que VirtualBox és molt més senzill d’instaŀlar (i crec que també de configurar). Per a empreses, en canvi, està MOLT més estès VMWare, que sempre s’ha enfocat més a empreses.

  • Pauet on 18 d'octubre de 2011 at 20:19

  Reply

  Molt interessant, gracies. Tot i que es clar que Canonical vol fer d’Ubuntu el seu vaixell insígnia, crec que la resta de variants son de vegades poc valorades.

   • josep on 19 d'octubre de 2011 at 17:26

   Reply

   pauet,qui en sap,les valora…
   faig servir ubuntu 10.10 i a la vegada(i per caprici) lubuntu 10.10 i m’agrada molt més lubuntu perque tot funciona més ràpid…i es gasta molt menys,això també és important(no és el cas del meu ordinador)per a ordinadors una mica antics…pero perfectaments útils per a cualsevol feina que calgui fer…
   salutacions a tothom i gràcies.
   josep

Deixa un comentari

Your email address will not be published.