El teu blog de Linux en català

Proveu Ubuntu 11.10 al VirtualBox

Aquest dijous es va publicar Ubuntu 11.10. Tant si no sou usuaris habituals d’Ubuntu però voleu provar la nova versió, com si l’utilitzeu habitualment però voleu veure les novetats que porta abans d’actualitzar-vos, us hem preparat una imatge de VirtualBox amb Ubuntu Oneiric Ocelot preinstaŀlat.

Descarrega la Màquina Virtual amb Ubuntu 11.10

Entorn d'escriptori Unity

Entorn d'escriptori Unity

Recordeu que al nostre apartat de documentació podeu veure com funciona el VirtualBox i com utilitzar-hi aquestes imatges que us preparem. Per últim,  a la nostra pàgina d’imatges de VirtualBox hi trobareu moltes màquines virtuals tant amb Ubuntu com amb altres distribucions preinstaŀlades, que podeu utilitzar per a provar-les

  • Ecron on 16 d'octubre de 2011 at 18:22

  Reply

  Jo vaig instal·lar l’Ubuntu 11.10 a una màquina virtual de Virtualbox i Uniti 3D es torna boig, al igual que quan entre en la sessió de Gnome (me la vaig baixar per provar-la). Tans sols m’és estable el Unity 2D… Alguna idea del per què? :S

   • oriolsbd on 16 d'octubre de 2011 at 18:55
   • Author

   Reply

   Unity no és compatible amb totes les targetes gràfiques. N’hi ha algunes que no el suporten (mai millor dit XP). Em sembla que la targeta que «simula» el VirtualBox no és compatible amb Unity. Per veure si una targeta és compatible amb Unity, cal executar el següent des del propi Ubuntu 11.10:
   /usr/lib/nux/unity_support_test -p

    • Ecron on 17 d'octubre de 2011 at 00:14

    Reply

    Ja ho he fet i em diu que si que es compatible, per lo que supose que serà cosa del Virtualbox… Però no se com configurar això :S

    Aci enganxe la ixida de la terminal:
    artur@artur-VirtualBox:~$ /usr/lib/nux/unity_support_test -p
    OpenGL vendor string: Humper
    OpenGL renderer string: Chromium
    OpenGL version string: 2.1 Chromium 1.9

    Not software rendered: yes
    Not blacklisted: yes
    GLX fbconfig: yes
    GLX texture from pixmap: yes
    GL npot or rect textures: yes
    GL vertex program: yes
    GL fragment program: yes
    GL vertex buffer object: yes
    GL framebuffer object: yes
    GL version is 1.4+: yes

    Unity 3D supported: yes

    També es torna boig quan inicie la sessió en Gnome Shell. I potser que començara a tornar-se boig quan vaig instal·lar el shell… Però no puc assegurar-ho. No tinc ni idea, però espere que no em pase açò si ho instal·le al portàtil! :S

     • oriolsbd on 17 d'octubre de 2011 at 07:17
     • Author

     Reply

     Suposo que sí, però hi tens instaŀlades les Guest Additions? Si no ho has fet, ho pots instaŀlar així des de la màquina virtual:
     sudo apt-get install virtualbox-ose-guest-utils

     • Ecron on 17 d'octubre de 2011 at 10:48

     Reply

     Ja sé per què se’m tornava boig, com sempre en el tema de gràfics era pels efectes del Compiz. He triat com a gestor de finestres el Metacity i he engegat la màquina virtual i no he tingut cap problema dels que tenia.

     Gràcies per l’ajuda Oriol 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.