El teu blog de Linux en català

Xmind, ordenant les nostres idees i conceptes

Quan hem de fer un esquema mental a partir d’una idea principal, treballar amb esquemes sobre un paper és una solució clàssica molt bona. No obstant, ja fa temps que existeixen altres eines que ens poden facilitar aquesta tasca.

XMind és un programa de codi obert per fer pluja d’idees i crear mapes mentals desenvolupat per XMind Ltd. L’XMind es presenta sota dues versions: una de lliure (amb llicència dual Eclipse/GPL) que té algunes opcions no disponibles i una de pagament que afegeix aquestes opcions.

Mapa mental creat amb l'XMind

Mapa mental creat amb l'XMind

Treballar amb l’XMind és senzill i intuïtiu: en obrir el programa tenim una idea central. Llavors podem anar creant «subtopics» sobre aquesta idea que automàticament s’enganxen a la idea central. Després podem anar creant més «subtopics» de cada «subtopic» anterior… fins a qualsevol nivell de profunditat.

El més interessant, però, és que podem triar estructures diferents que s’apliquen a tot el mapa o bé a les seues parts. Tot es fa de forma ordenada i el resultat és més que espectacular. En pocs minuts podem crear un mapa mental estructurat i clar. Després podrem exportar-lo a png si volem per enganxar-lo a altres documents.

Baixades

Existeixen versions per a Windows, Mac i GNU/Linux (bé, Ubuntu en aquest cas). També existeix una versió portable que hauria de poder executar-se en qualsevol distribució. La instal·lació és fàcil i ràpida.

  • Marc B. on 4 d'octubre de 2011 at 10:55

  Reply

  Estaria bé que a cada programa comentéssiu de forma explícita si està o no en català.

  • Roger on 5 d'octubre de 2011 at 21:30

  Reply

  Com a concepte esta bé, però no m’agraden els programes que intenten substituir el paper pel portatil… principalment perque ja em passo molta estona a davant de la pantalla i les millors idees s’em acudeixen quan m’en separo una mica.

  • pol on 27 d'octubre de 2011 at 16:02

  Reply

  Molt útil!
  Va molt bé per estructurar idees complexes i a més hi pots integrar notes, links, imatges que no t’embruten el gràfic general. Encara diria més, que puguis afegir esquemes dins d’esquemes és un comportament genial.

  Ja l’he utilitzat per a preparar una presentació i una pluja d’idees, i la veritat és que va molt bé.

  Roger, en paper diria que seria impossible vertebrar idees multidimensionals o multiressolutives. La segona està perfectament tractada amb el programa, la primera menys, però fa el fet.

  • ayoubmr on 2 de desembre de 2011 at 03:04

  Reply

  online auto insurance 350 life insurance ipww

Deixa un comentari

Your email address will not be published.