El teu blog de Linux en català

Balsamiq, per crear wireframes fàcilment

Hui continuem amb aplicacions de productivitat per a GNU/Linux enfocades als projectes web. En aquest cas parlarem d’una aplicació ideal per crear wireframes de les pantalles del lloc web que vulguem desenvolupar.

Balsamiq és una aplicació que funciona sota Adobe Air i que té versió de pagament per a GNU/Linux. Es pot fer servir durant 7 dies i té una versió web gratuïta que, tot i que està limitada, ens permet fer gairebé tot allò que necessitem.

Aplicació web del Balsamiq

L’aplicació no es troba en català (com era d’esperar per part d’Adobe) i tampoc no és lliure. Però és realment una molt bona solució per fer aquesta tasca. Tot i així, Balsamiq no és l’única solució que tenim per fer això. Tenim moltes alternatives que segueixen la mateixa «filosofia de pagament»:

Per al Firefox i Chrome tenim una extensió lliure i promoguda per Mozilla coneguda com a Pencil Project. De la qual ja parlarem un altre dia. Ho farem parlant també d’una extensió per a l’eclipse anomenada WireframeSketcher.

Baixades

Balsamiq el podeu fer servir directament sobre la interfície web o bé podeu baixar-lo al vostre ordinador. Haureu de tindre l’Adobe Air instal·lat (compte! que l’Adobe Air ja no té versions noves compatibles amb Linux, tot i que el Balsamiq funciona bé amb la versió 2.6, que és l’última que es va publicar per Linux).

3 comments

  • oriolsbd on 5 d'octubre de 2011 at 08:59

  Reply

  Què és un wireframe? 🙂

   • Pau on 5 d'octubre de 2011 at 15:25
   • Author

   Reply

  • zytum on 5 d'octubre de 2011 at 13:59

  Reply

  No serà pas algun tipus de banner especial?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.