El teu blog de Linux en català

Ja tenim aquí Firefox 6

Tot i que encara no fa ni dos mesos que es va publicar la darrera versió del Firefox, avui Mozilla ha alliberat una nova versió del seu popular navegador, Firefox 6. A principis d’any, Mozilla va decidir modificar la seva política d’alliberament de noves versions, fent que aquestes siguin més sovint. Això té tant avantatges com inconvenients. D’una banda, tenim millores importants en el nostre navegador més sovint. Però també el nombre de millores en cada versió és més reduït que quan les versions eren més espaiades. Això també simplifica el procés de proves, que s’ha reduït moltíssim.

Ja és aquí Firefox 6

Ja és aquí Firefox 6

Les novetats més importants que veurem en aquest Firefox 6 són les següents:

 • S’ha millorat un 25% la velocitat del JavaScript, tot i que segueix sent més lent que Chromium i Opera.
 • S’han millorat les eines per als programadors, amb una nova consola web.
 • S’ha refet la pàgina de gestió de memòria (about:memory).
 • S’ha creat una nova pàgina de gestió de permisos (about:permissions).

Si voleu utilitzar Firefox 6, podeu baixar-vos el seu binari des de la pàgina de descàrregues del Firefox. De tota manera, si utilitzeu Ubuntu i teniu configurat el repositori PPA Stable de Mozilla del Launchpad ja hi teniu disponible l’actualització a la nova versió. Per si no el teniu configurat, us recordo que per fer-ho només cal anar al Centre de Programari, obrir «Edita>Fonts de programari» i, a la pestanya «Altre programari», afegir el repositori següent:

ppa:mozillateam/firefox-stable

En ArchLinux ben segur que rebreu l’actualització molt aviat.

Seguint amb aquesta nova política d’alliberament, no trigarem a tenir aquí la propera versió de Firefox (que ja serà la 7). Les previsions situen el seu llançament a finals de setembre o principis d’octubre. Per a Firefox 7 s’espera una millora encara major en la seva velocitat i, sobretot, la reducció del seu consum de memòria.

  • ilitch on 16 d'agost de 2011 at 19:35

  Reply

  De moment pinta bé! a veure què tal corre …

  A arch ja està disponible, quan avui he actualitzat m’ha fet iL·Lusió veure-ho. Per cert, que també hi ha l’actualització del kernle 3.0 i de moment cap problema a mi.. tot i que als foros n’han sortit uns quants.

  Apa! a actualitzar s’ha dit SAX

   • oriolsbd on 16 d'agost de 2011 at 20:40
   • Author

   Reply

   Arch sempre em sorprèn per la rapidesa amb que treu paquets per a noves versions. 🙂

   • Pau on 17 d'agost de 2011 at 07:23

   Reply

   Sí, a mi se’m va actualitzar a la tarda també a arch. Visca!

    • ilitch on 17 d'agost de 2011 at 18:20

    Reply

    ((OFFTOPIC)) Perdó per la meva ignorància infinita… però una pregunta pau… com és que si ja em vaig actualitzar al nucli 3.0 quan actualitzo em surten
    kernel26-lts-2.6.32.45-1 kernel26-lts-headers-2.6.32.45-1 ??
    Merci… (potsre millor si ho hagués “postejat” al consultori?)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.