El teu blog de Linux en català

Debian, una nova rolling release?

Un dels principals atractius de distribucions com Gentoo o Arch linux és el fet que són el que s’anomena una Rolling Release, és a dir, una versió que està sota construcció contínuament i que mai treurà cap versió Estable. Dins la comunitat de Debian, hi ha un bon grup de gent que ha proposat que també se’n fagi una a partir de la versió En Proves, exposant el fet que aquesta es veu temporalment congelada durant els mesos que precedeixen al llançament d’una nova versió Estable.

Així doncs, la idea és que hi hagi la versió Estable, publicada cada un o dos anys aproximadament, la versió Rolling, que serà bàsicament com l’actual versió En Proves però sense patir congelaments, la versió En Proves, només existent durant els sis mesos abans de la publicació de la nova versió Estable (es crea a partir de la versió Rolling i es congela per a solucionar bugs i fer-ne la versió Estable), i la versió Inestable o Sid, on hi arriba tot nou però no és gaire estable.

Hi va haver una enquesta durant el Dilluns dia 2 de Maig, i més de setanta persones van votar-hi a favor enfront una dotzena que mostraven el seu desinterès en el tema o pensaven que era mala idea. El principals desavantatge del nou sistema seria que hi hauria més feina i maldecaps durant els sis mesos en els que hi haurien sis distribucions, però per l’altra banda comporta clars avantatges a Debian, sovint criticada per no rebre nous paquets en una versió estable i contínua.

1 comment

    • Daerun on 5 de maig de 2011 at 12:30

    Reply

    Jo crec que estaria força bé. De fet ja existeix el Linux Mint Debian, una rolling release que fa servir els repositoris testing de Debian. Per què no fer-ho des de la pròpia Debian? 😀

Deixa un comentari

Your email address will not be published.