El teu blog de Linux en català

Anki, flashcards per aprendre idiomes i molt més

Anki és un programa que ens ajuda a recordar coses d’una forma senzilla. Tot i que un dels usos més famosos és per aprendre vocabulari d’altres idiomes, en realitat serveix bàsicament per poder recordar qualsevol cosa (per estudiar vocabulari concret d’alguna matèria, per exemple).

El seu sistema d’aprenentatge és més eficient que els mètodes tradicionals de memorització.

Posem un exemple: imagineu que voleu aprendre 500 paraules angleses. Anki ens proposa exercicis de 20 paraules al dia: ens posa la paraula original, nosaltres hem de pensar en la traducció i llavors fer clic per mostrar la resposta. Anki ens demana llavors que diguem si ens ha estat: «Molt fàcil», «Fàcil», «Correcte» o «Repeteix-ho». Així indiquem com ens ha costat saber la paraula. Amb això, segons la resposta, l’Anki ens mostrarà demà un o altre vocabulari. Per exemple, si una paraula li hem dit «Molt fàcil», doncs no la tornarà a mostrar fins d’aquí molts dies, però si hem dit «Correcte», la tornarà a mostrar més aviat.

Anki té versions per a GNU/Linux, BSD, Windows, Mac, Android, Maemo i iPhone. Una vegada s’ha baixat, llavors és possible baixar reculls de vocabulari que la gent ha compartit: des de vocabulari de diferents idiomes fins vocabulari tècnic d’algun tipus d’especialitat científica.

Ankidroid

Anki és un programa que està llicenciat sota la GPLv3 i està completament traduït al català. Aquest sistema d’aprenentatge és també conegut com a sistema de flashcards i és considerat un dels mètodes més efectius de memorització. A més, el fet que es puga fer servir des dels nostres mòbils, ens facilitarà molt l’aprenentatge, ja que podrem practicar des de qualsevol lloc.

La gran majoria de distribucions inclouen l’Anki als seus repositoris. Al vostres telèfons el podreu instal·lar via Market.

  • akjode on 19 d'abril de 2011 at 14:16

  Reply

  Descarregant, haviam si em rutlla be i aprenc angles de una vegada per totes 😀

  • akjode on 19 d'abril de 2011 at 16:19

  Reply

  Una pregunta, com o heu fet perque mostri la paraula abaix en castella? a mi em surt en angles…

   • Pau on 19 d'abril de 2011 at 16:24
   • Author

   Reply

   Això depèn del paquet que t’hages baixat. Hi ha milions…

   Si t’hi fixes, aquest paquet es diu: 3000 most common English words with Spanish translation.

  • akjode on 19 d'abril de 2011 at 16:30

  Reply

  ja ho he trobat 😀

 1. Reply

  Memotutor és una pàgina similar, i en català 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.