El teu blog de Linux en català

OpenOffice.org esdevindrà un projecte comunitari

Oracle ha anunciat la seva intenció que OpenOffice.org esdevingui un projecte purament comunitari. Junt amb aquest anunci, també informa que seguirà treballant amb la comunitat per assegurar que continuï l’èxit que aquest paquet ofimàtic ha tingut fins ara, i que seguirà donant suport a l’adopció dels formats de document oberts.

Segurament aquesta decisió ha estat deguda a les crítiques que ha rebut des que va comprar Sun pel poc cas que ha fet a aquest projecte, i que va desembocar en la creació de LibreOffice per part de membres de la pròpia comunitat d’OpenOffice. Recordem que LibreOffice actualment té un alt nivell de desenvolupament, i serà el paquet ofimàtic que vindrà amb les properes versions de la majoria de distribucions.

Per últim, en el mateix anunci Oracle ha exposat la seva intenció de continuar invertint en projectes de programari lliure que són estratègics per als seus clients, com ara Linux i Mysql (producte que van «rebre» quan van adquirir Sun).

  • Daerun on 18 d'abril de 2011 at 09:35

  Reply

  S’han escagarrinat per tot l’assumpte del LibreOffice, però no sé si ara ja será massa tard…

  • Arnau on 18 d'abril de 2011 at 10:20

  Reply

  Ara la qüestió és:
  Tornaran a ajuntar-se els dos projectes en un de sol o tindrem dos projectes separats?

  • Rafel on 18 d'abril de 2011 at 16:40

  Reply

  Jo preferiria q tornaren a ser-ne un de sol. Ara me toca explicar a cada company que ara Libre Office. I majoritàrtiament em diuen que quin cacau. Que per a això l’Office de MS. I parle de professors de secundària. I tothom coneixia ja l’OO.

   • oriolsbd on 18 d'abril de 2011 at 20:51
   • Author

   Reply

   Estic d’acord. En el món del PL no estem tan bé com per anar marejant la gent si ara aquest programa o ara aquest altre, sobretot en programari tan majoritari com els paquets ofimàtics. Ara bé, desconec si els qui van iniciar el projecte LibreOffice consideren que amb aquest anunci n’hi ha prou per tornar al projecte OpenOffice, o si per ells ja és un camí sense tornada.

  • lotiopep on 19 d'abril de 2011 at 10:35

  Reply

  Totalment d’acord amb valtros.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.