El teu blog de Linux en català

Cercar i reemplaçar a una base de dades MySQL

Quan vam fer la migració des de les diferents webs (SomGNU, Epkis, Alliberats, etc.) per unificar la base de dades en una de sola (ara GNULinux.cat), vam trobar-nos amb la necessitat de cercar i reemplaçar les cadenes referents a URLs que apuntaven als llocs concrets per fer que foren totes «http://gnulinux.cat/».

Una possibilitat per fer això haguera estat importar la base de dades a un fitxer sql i allà fer el cerca i reemplaça amb qualsevol editor de text. Però alguns cops això és una feina pesada. Així que vaig estar cercant si era possible fer un «cerca i reemplaça» directament amb alguna ordre de MySQL. Vaig trobar exactament allò que cercava.

Per tant, si voleu fer una cerca i reemplaçament, només cal que executeu l’ordre següent:

UPDATE [nom_taula] SET [nom_camp] = REPLACE([nom_camp],'[cadena_original]','[reemplaçament]');

Cal dir que al lloc de «nom_taula» i «nom_camp» es pot posar un «*» per tal de cercar a totes les taules i camps.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.