El teu blog de Linux en català

Firefox4: repositoris per a l'Ubuntu

Existeixen una sèrie de programes a GNU/Linux que s’instal·len per defecte a gairebé totes les distribucions que no són rolling release però que no tenen actualitzacions majors fins que no apareix una nova versió de la distribució.

Aquest és el cas de l’Ubuntu. La darrera versió, la 10.10, va arribar amb el Firefox 3.6. I tot i que el Firefox4 es publicarà d’ací a tres dies, no hi haurà manera d’actualitzar-hi i fer-lo servir fàcilment. Fins i tot el repositori ppa del Mozilla-daily no és recomanable, ja que ens farà tindre una versió inestable que s’actualitzarà cada dia.

Però això ha canviat i ara trobarem tres repositoris ppa del Mozilla Firefox.

Repositori estable

NOTA IMPORTANT: Aquest repositori estarà disponible a partir de la publicació del Firefox4.

Aquest és el repositori ideal que tots hauríem de tindre instal·lat. El que fa és actualitzar el Firefox a la darrera versió estable publicada. Això vol dir que en publicar-se el Firefox4, aquest repositori actualitzarà el Firefox del nostre ordinador a la versió estable, sense haver de cercar mètodes d’instal·lació alternatius.

sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-stable
sudo apt-get update

Firefox Next

Aquest repositori instal·la les darreres versions alfa/beta/rc publicades. No és realment com el repositori daily, ja que aquest simplement instaŀla les versions intermitges considerades mitjanament usables. Mentre que el repositori anterior no cal instal·lar cap paquet extra, ja que actualitza directament el Firefox, amb aquest repositori sí que haurem d’instal·lar el Firefox a part:

sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-next
sudo apt-get update
sudo apt-get install firefox-4.0

Mozilla Daily

Bé, aquest ja el coneixem. Instal·la la ultimíssima versió en desenvolupament. El problema és que també actualitza les versions estables que tenim del Firefox i les posa com a inestables. Realment aquest repositori ja no és recomanable.

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install firefox-4.0

Per fi tenim una manera fàcil i ràpida de tindre el Firefox en la seua darrera versió estable

Firefox4 RC

Captura del Firefox4 RC

NOTA: En aquesta anotació trobareu més informació sobre com actualitzar-vos a Firefox 4 i com configurar algunes de les novetats més interessants, com posar el Firefox 4 en català (en actualitzar queda en anglès), i moltes més coses.

  • lotiopep on 19 de març de 2011 at 10:28

  Reply

  Em dona error de “not found” en fer apt-get update del ppa estable (No s’ha pogut obtenir http://ppa.launchpad.net/mozillateam/firefox-stable/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not Found). He llegit al webupd8 que aquest repositori estara buit fins que es faci el llançament oficial (“For now the PPA doesn’t have any Firefox 4 builds but will get them once Firefox 4 is out”). Imagino que per aixo dona error.

  • pep on 19 de març de 2011 at 11:53

  Reply

  a mi també em dóna error, llàstima perquè, pel que he sentit, aquesta versió millora força en rapidesa…

  haurem d’esperar….

   • lotiopep on 19 de març de 2011 at 13:56

   Reply

   Jo ja fa temps que l’utilitzo. Juraria que vaig anar directament al web de firefox i em vaig baixar la beta. El tema és que queda com si fos una carpeta i he d’executar-lo des d’allí. Et queden dos firefox al sistema.

  • Pau on 19 de març de 2011 at 13:34
  • Author

  Reply

  Gràcies, xics, pels comentaris. Ho he canviat a l’article.

   • Hermes on 21 de març de 2011 at 21:11

   Reply

   Em diu això:
   W: S’ha produït un error durant la verificació de la firma. El repositori no està actualitzat i serà utilitzat el fitxer d’índex anterior. error GPG: http://deb.opera.com stable Release: Les signatures següents no s’han pogut verificar perquè la clau pública no està disponible: NO_PUBKEY A2019EA84E7532C8

   W: No s’ha pogut obtenir http://deb.opera.com/opera/dists/stable/Release

   W: No s’ha pogut obtenir http://ppa.launchpad.net/mozillateam/firefox-stable/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not Found

   W: No s’ha pogut obtenir http://ppa.launchpad.net/mozillateam/firefox-stable/ubuntu/dists/maverick/main/binary-amd64/Packages.gz 404 Not Found

   W: No es poden baixar alguns fitxers índex, s’han ignorat o en el seu lloc s’han emprat els antics.

    • oriolsbd on 23 de març de 2011 at 07:08

    Reply

    El repositori «firefox-stable» només ha estat disponible des que ha sortit la versió definitiva de Firefox 4. És a dir, des d’ahir. Ara ja t’hauria de funcionar.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.