El teu blog de Linux en català

A Gnome 3 no hi haurà botons de minimitzar i maximitzar

Quan es publiqui Gnome 3 ens trobarem amb una gran sorpresa: a les finestres ja no tindrem els botons de minimitzar i de maximitzar. És a dir, en el quadre on habitualment hi teníem aquests botons només hi quedarà el que serveix per tancar la finestra.

Quadre de control a Gnome 3

Quadre de control a Gnome 3

Segons l’equip de desenvolupament de Gnome, en el nou Gnome Shell (la base de Gnome 3) deixa de tenir sentit el botó de minimitzar perquè hi desapareix la barra inferior, on habitualment van les finestres minimitzades. Apart d’això, creuen que el fet de no tenir botó de minimitzar farà que els usuaris puguin treure molt més profit al nou entorn, facin ús dels entorns de treball i en general augmentin la seva experiència d’usuari.

Quant al botó de maximitzar, consideren que Gnome Shell ens proporcionarà formes alternatives i òptimes per a maximitzar finestres que cal potenciar. Per exemple, es podrà maximitzar les finestres arrossegant-les a la part superior de la pantalla o, com ja es fa ara mateix, fent doble clic sobre la barra superior de la finestra.

Així, a més, es deixa més lliure la barra superior de les finestres, i queda un escriptori més net.  Allan Day explica més àmpliament els motius de la retirada d’aquests botons en aquesta interessant entrada del seu bloc. Us recomano la seva lectura.

Amb el temps veurem si aquests canvis són útils i ben acollits o no.

  • tirant on 2 de març de 2011 at 10:01

  Reply

  no em barrufa, la idea. hauré de passar-me al xfce, per que la kde necessita recursos.

  • roc on 2 de març de 2011 at 10:11

  Reply

  farà que els usuaris puguin treure molt més profit al nou entorn, facin ús dels entorns de treball i en general augmentin la seva experiència d’usuari

  No s’han plantejat que l’usuari acostuma a fer ús d’allò que li és més pràctic? Això que et diguin que et treuen una opció perquè t’acostumis a treballar d’una altra manera, que se suposa que t’ha d’anar millor…

  • Pau on 2 de març de 2011 at 14:16

  Reply

  A mi m’agrada la idea. És una manera d’innovar.

  • Nadal on 2 de març de 2011 at 16:06

  Reply

  • Guillem on 2 de març de 2011 at 16:27

  Reply

  Jo trobo ja des de fa temps que hauria de desaparèixer l’espai vertical que es dedica al títol d’una finestra ja que no té cap utilitat i és menja un preciòs espai vertical. Això si que seria innovar!

   • jmaspons on 3 de març de 2011 at 00:08

   Reply

   No se si és el què busques però entorn d’escriptori plasma netbook del KDE ja no té barra de títol ni de menús (almenys a can Kubuntu, no se si bé de sèrie o és la configuració que posa la distribució).
   Salut!

  • jordi on 2 de març de 2011 at 21:39

  Reply

  XCFE???

  No no!! Prova abans també el LXDE que és una meravella!!!!

  • Aljullu on 2 de març de 2011 at 21:49

  Reply

  És una aposta molt arriscada…

  • Pauet on 3 de març de 2011 at 00:08

  Reply

  Estem parlant d’una opció per defecte que podem canviar fàcilment si no ens agrada, o és una cosa inevitable del nou Gnome?

   • Joan on 3 de març de 2011 at 03:05

   Reply

   En el món del programari lliure és difícil parlar d’inevitable 🙂

    • oriolsbd on 3 de març de 2011 at 07:37
    • Author

    Reply

    Sí, però normalment quan fan coses d’aquestes deixen alguna manera de configurar el «mètode antic» (una altra cosa és que sigui senzill fer-ho). 🙂

  • Marc on 3 de març de 2011 at 09:45

  Reply

  Vist el video em sembla bé la idea però, francament, moltes vegades la impressió que em dóna és que innoven per innovar, no per donar resposta a necessitats reals.
  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.