El teu blog de Linux en català

Publicat FreeBSD 8.2

Aquesta setmana s’ha publicat la versió 8.2 de FreeBSD, un dels sistemes operatius derivats de BSD. Convé recordar que, malgrat que en FreeBSD (i, en general, en tots els sistemes provinents de BSD) hi podem executar per exemple un entorn Gnome o KDE, no treballen sobre un nucli Linux. Per tant, no són distribucions GNU/Linux, malgrat que ho puguin semblar. En general, els sistemes BSD es caracteritzen per la seva gran robustesa i fiabilitat.

Logo de FreeBSD

De tots els sistemes de la família BSD, segurament FreeBSD juntament amb OpenBSD (i darrerament Mac OS X) són els més coneguts. De tota manera, convé remarcar que els sistemes Solaris també provenen de BSD i que no fa massa Debian també ofereix un port que funciona amb nucli kFreeBSD.

A FreeBSD 8.2 podem destacar, entre altres, les següents novetats:

  • Gnome 2.32.1
  • KDE SC 4.5.5
  • Suport per a USB 3.0
  • Suport per a Xen HVM
  • L’emulació Linux ara suporta video4Linux, de manera que pot gestionar moltes més webcams
  • Actualització del format ZFS a versió 15

Si voleu provar-lo, us podeu baixar el DVD d’instal·lació a la secció de descàrregues del propi anunci d’alliberament de FreeBSD 8.2.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.