El teu blog de Linux en català

GNULinux.cat més accessible per a usuaris iniciats

Aquest cap de setmana hem estat treballant amb la web de GNULinux.cat, i hem decidit implementar una sèrie de millores per aconseguir que l’usuari que just comença a fer les seves primeres passes al món del programari lliure i dels sitemes Gnu/Linux com l’Ubuntu, no s’espanti al veure el nostre portal web.

En concret:

 1. Hem creat dues columnes. La de l’esquerra conté les notícies que més ens poden agradar als usuaris avançats, però que farien desistir a l’usuari que just s’inicia en aquest món.
 2. La de la dreta conté aquelles anotacions fàcils i interessants de llegir per qualsevol usuari de qualsevol nivell.
 3. Hem afegit un botó a la dreta de la segona columna per a que l’usuari novell que entra al nostre web trobi d’una manera intuïtiva un enllaç a la nostra guia per a instal·lar-se l’Ubuntu.
 4. Hem reestablert la barra per poder-te autentificar o registrar-te. Resulta que la nova barra d’administració del nou WordPress 3.1 l’amaga per defecte fins que no t’has autentificat al web.

I ara només ens queda preguntar-vos a vosaltres. Què en penseu dels canvis, us agraden, o ho faríeu d’alguna altra manera?

Podeu deixar-nos el vostre feedback escrivint-nos als comentaris i votar l’enquesta oberta per a l’ocasió.

[poll id=”46″]

  • z4m0 on 1 de març de 2011 at 18:10

  Reply

  És una bona idea,
  El que no m’agrada és l’espai desaprofitat que queda al quadre del login, que ocupa mitja pantalla. Almenys en el meu navegador FF4 podrieu fer que ocupes una sola linia i fos una mica mes discret?

   • Pau on 1 de març de 2011 at 18:23

   Reply

   Ara ja es veu bé, no?

   • Guillem on 1 de març de 2011 at 19:31
   • Author

   Reply

   Gràcies per avisar-nos de l’error. De fet encara hi estem treballant amb la implementació d’aquesta característica i pot ser que en les properes hores segueix fallant. Ho arreglarem tan aviat com en sigui possible!

   • Guillem on 1 de març de 2011 at 23:17
   • Author

   Reply

   Ja hem afegit la barra per autentificar-se quan encara no ho has fet.

   Es veu que per defecte al nou WordPress 3.1 aquesta barra per autentificar-te surt amagada fins que no t’has autentificat… Ja em diràs la utilitat que té això!!!

   Salut!

  • Josep on 1 de març de 2011 at 18:22

  Reply

  M’agrada molt com ho feu, nois, sincerament. Un comentari: la columna de l’esquerra us queda immensament llarga i molta gent no anirà tan avall a mirar què hi ha.

  Ànims, força i seguiu fent-ho com fins ara!!

   • Pau on 1 de març de 2011 at 18:25

   Reply

   Sí, hem d’aprendre ara a retallar els articles, Això suposarà haver de fer clic per llegir-los. No és el que més ens agrada, però creiem que paga la pena per poder fer visibles articles per a un públic amb coneixements més bàsics.

    • Ferran on 1 de març de 2011 at 20:02

    Reply

    En aquest cas Pau, seria interessant que no sortissin retallats als lectors de feed, és força engorrós, sobretot quan els llegeixes des del mòbil.

     • oriolsbd on 1 de març de 2011 at 21:13

     Reply

     Sí, ho tenim present. Als lectors de feed se us haurien de veure totes les anotacions senceres. De tota manera, si no és així, aviseu. 🙂

   • Ferran on 1 de març de 2011 at 20:01

   Reply

   Josep, que pares per tot arreu! haha

  • Daerun on 1 de març de 2011 at 19:23

  Reply

  Jo, a més, reduiria un pèl els marges dret i esquerre, perquè les dues columnes poguéssin guanyar un amica d’amplada.

   • Pau on 2 de març de 2011 at 07:49

   Reply

   De fet, el que hem fet ha estat fer la pàgina més ampla. Abans estava a 970 i ara està a 1020. Això ens ha permès no haver de reduir els marges.

  • Jordi on 2 de març de 2011 at 20:17

  Reply

  A mi m’agrada el canvi, i sobretot el poder entrar i no haver de posar les dades “a mà” cada vegada per fer un comentari.

  Normalment, llegeixo el bloc a través de RSS, des de l’Evolution, i he de dir que és dels que no donen cap problema amb les entrades.

  • Marc on 3 de març de 2011 at 09:48

  Reply

  M’agrada molt això que heu fet! Molt bé!
  Per criticar alguna cosa, jo trauria l’enorme espai que ocupa el “m’agrada” del facebook (em cauen un poc grossos, que li farem). Amb la icona de dalt no hi ha prou?
  Ànim amb el web!

  • Joan on 4 de març de 2011 at 01:09

  Reply

  Reconec que això de llegir entrades completes sense necessitat d’entrar en el fil era molt còmode, però trobo que heu fet un disseny molt encertat amb continguts ràpidament accessibles a tots els diferents tipus de lectors que pugueu tenir.

  Sou uns màquines! Formeu un gran equip =)

  • Diego on 4 de març de 2011 at 17:39

  Reply

  Molt bona idea, m’agrada la nova estètica i sobretot la filosofia del canvi.

  Pot ser, el que canviaria de la col·lumna de noticies de l’esquerra és el color de la ‘faldilla’ de cada entrada (Allí on posa Publicat… | Etiquetat …). A la col·lumna de la dreta el fons és blanc i la faldilla rosa, combina bé, trenca la monotonia d’una col·lumna blanca, i t’ajuda a distingir les entrades amb un cop d’ull ràpid. Pot ser, podríeu canviar el color de les faldilles de les entrades de la col·lumna esquerra per aconseguir el mateix efecte que en la dreta.

  Felicitats per la feina ben feta
  Salut!

   • Pau on 4 de març de 2011 at 21:22

   Reply

   Gràcies, Diego. Ho hem canviat 🙂

  • Roger on 4 de març de 2011 at 17:47

  Reply

  Hi ha algú que no l’hi agradi el canvi?

   • Pau on 4 de març de 2011 at 21:22

   Reply

   Evidentment, no. Si no, morirà!

    • Roger on 8 de març de 2011 at 13:31

    Reply

    Ho sento, però es que a mi el tema de les columnes no em convenç…

    Si els usuaris novells (un petit %) volen llegir seccions per a no iniciats poden seguir el tag (no-iniciats o equivalents), que si vols es pot posar a dalt al costat de documentació, etc…

    Però ho complica tot bastant i fa que perdi la simplicitat del que es un blog.

  • abdo on 15 de març de 2011 at 19:25

  Reply

  Estic d’acord amb en Roger.
  Per altra banda des de que s’ha fet el canvi, tenc problemes per mantenir-me identificat/registrat al web. Cada cop que canvio de pàgina, no em recorda, i quan em registro, em retorna a la pàgina principal. Per aquesta raó no puc escriure-us registrat.
  Abdó

   • Pau on 16 de març de 2011 at 17:27

   Reply

   Ummm, jo també estic amb alguns problemes amb el tema del registre, però en realitat no s’ha fet cap canvi en aquest aspecte. El canvi va estar la nova versió del WordPress.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.