El teu blog de Linux en català

Xarrada a l'IEC pel desè aniversari del WICCAC

El WICCAC (Webmàsters Independents en Català de Cultura i d’Àmbits Cívics) celebra el seu desè aniversari i, per a celebrar-ho, conviden tothom a assistir a l’acte públic de commemoració d’aquest desè aniversari de WICCAC, que tractarà sobre «La situació del català a Internet».

Com a membre de Softcatalà jo hi assistiré per fer una intervenció d’uns 15 minuts. També hi seran el Vicent Partal (director de VilaWeb), el Jordi Iparraguirre (director de la Fundació .CAT) i el Joan Soler (membre de l’equip de coordinadors de WICCAC).

El baròmetre de WICCAC s’actualitza cada mes amb la confecció d’un resum de situació, en el qual s’hi detallen els percentatges global i per sectors de la presència del català en les més de 3.000 webs actualment analitzades. Fins ara ja s’han fet més de 100 actualitzacions mensuals, al detall de les quals s’hi pot accedir des de la pàgina de l’històric de resums de situació del baròmetre.

La meua intervenció tractaré d’enfocar-la des d’un punt de vista que parle més de la qualitat del català que no pas de la seua situació a la xarxa. En els últims anys el català ha augmentat significativament la seua presència a Internet, però ens hem trobat en molts casos amb traduccions fetes per gent amateur amb una qualitat molt pobre.

Des de Softcatalà hem desenvolupat eines per tal de facilitar la tasca de traducció i poder permetre als traductors amateurs seguir unes línies bàsiques de qualitat. Considere que això s’ha de fomentar per tal de tindre un Internet en català amb la qualitat que cal.

Si em pregunteu: «què vols, molt en català i de poca qualitat o poc de català però amb qualitat?» vos respondre: «Molt i de qualitat, per això treballa Softcatalà».

Si voleu vindre

L’acte tindrà lloc el dimecres, 16 de febrer, a dos quarts de vuit del vespre, a la sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans, del carrer del Carme, 47, de Barcelona.


Mostra un mapa més gran

Deixa un comentari

Your email address will not be published.