El teu blog de Linux en català

Nova política d'alliberament per al Firefox

Mozilla ha publicat els seus plans per a Firefox, i aquests inclouen un canvi en la seva política d’alliberament. Amb el Firefox, estàvem acostumats a tenir noves versions molt espaiades en el temps entre sí, però Mozilla ha decidit acurtar moltíssim els terminis. D’aquesta manera, si s’acompleixen les expectatives, durant el 2011 es publicarà Firefox 4 (està a punt d’alliberar-se), Firefox 5, Firefox 6 i Firefox 7.

Lògicament, això implica que els canvis que hi hagi entre les diferents versions seran menors a les que ens tenien acostumats. Referent a això, Mozilla també ens explica les novetats principals que tindran les versions 5 i 6 de Firefox.

Firefox 5

 • Administrador de comptes
 • Interfície gràfica senzilla per a compartició de fitxers
 • Animacions per a la interfície gràfica
 • Versió de 64 bits per a Windows

Firefox 6

 • Aplicacions web
 • Implementar FasterCache
 • OSX 10.7
 • Optimitzacions per al JavaScript

A més, per a cadascuna de les versions que surtin també hi afegiran altres característiques i funcions que tinguin preparades, i que puguin millorar el rendiment, l’estabilitat i la interfície d’usuari. Per al Firefox 7, encara no té clar què hi podrà fer entrar, però els seus plans es centren en implementar l’Electrolysis, per mitjà del qual volen separar els processos en què s’executa el Firefox (de manera similar al que fa actualment Crome) i deXBLification (no he pogut esbrinar què és. Potser implementar XBL 2.0 o deixar d’utilitzar XBL?).

  • Pau on 10 de febrer de 2011 at 14:09

  Reply

  Per mi, que traguen primer la 4 i després ja vorem.

  • Rafel on 10 de febrer de 2011 at 17:34

  Reply

  Preferiria que anaren com fins ara, millorant cada versió mentres treballen amb la nova. Potser que traguen massa versions amb massa errors i perden clientela.

  • oriolsbd on 10 de febrer de 2011 at 21:28
  • Author

  Reply

  Jo crec que més aviat la seva idea és poder presentar noves versions més sovint. El que passa és que no notarem gaire la diferència entre les versions, però això no hauria de voler dir que quan surtin no siguin estables.
  És la política que utilitza Chrome. En molt poc temps hem passat de Chrome 6 a Chrome 9, i jo gairebé no he notat cap diferència. 🙂

  • Ecron on 10 de febrer de 2011 at 22:02

  Reply

  Jo tampoc, em vaig donar compte de sobte de que havia passat de la versió 7 a la 9 sense adonar-me’n.

  Veig bé que a Firefox intenten traure versions més sovint, encara que opine igual que Rafel, espere que això no implique versions amb errates i fallades :S

Deixa un comentari

Your email address will not be published.