El teu blog de Linux en català

Bloqueig de tecles i notify-osd

A WebUpd8 han publicat una guia per fer que el notify-osd (notificacions de l’Ubuntu) ens avise cada vegada que premem alguna de les tecles de bloqueig (majúscules, números, etc.).

Bloqueig de majúscules al notify-osd

La guia són quatre passos:

 1. El primer que cal fer és afegir un repositori ppa que corregeix el temps de visualització de les notificacions (poden arribar a estar-hi allà fins a 10 segons, cosa que és una mica pesada).
  sudo add-apt-repository ppa:leolik/leolik
  sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
  sudo apt-get install libnotify-bin
  pkill notify-osd
 2. Baixeu-vos aquest script i deseu-lo allà on vulgueu. Dirigiu-vos a la carpeta on l’heu desat amb el nautilus, feu clic amb el botó dret i aneu a propietats. A la pestanya de permisos, marqueu l’opció que permet executar-se al fitxer (a la part inferior).
 3. Si no el teniu instal·lat, instal·leu el ccsm:
  sudo apt-get install compizconfig-settings-managerAra aneu a Sistema » Preferències » Editor de la configuració del Compiz i activeu el connector «Commands» (a dalt a l’esquerra, probablement ja estarà actiu). Feu clic allà per entrar-hi i introduïu a cada fila les tres ordres següents (respectant el camí a la qual teniu el fitxer que heu baixat):
  /cami_a/lock_keys caps
  /cami_a/lock_keys num
  /cami_a/lock_keys scrl

  Ruta a les ordres concretes de bloqueig

 4. Sense eixir de la secció commands, aneu a la pestanya Key bindings. Allà estaran les ordres que s’executen en cada cas. Els «Run command X» es corresponen amb l’ordre de la pestanya anterior. Llavors, haurem de fer clic sobre cada ordre i prémer la tecla de bloqueig en qüestió. Per exemple, al Command line 0 de la pestanya anterior havíem posat la tecla «caps» (majúscules), doncs ara fem clic al botó que posa Desactivat al Run command 0, activem la casella «Activat» i fem clic sobre «Captura la combinació de tecles» i premem la tecla de bloqueig de majúscules, que de seguida apareixerà al botó. Repetiu això per a les altres dues ordres que falten i prement els botons respectius.

  Captura de les tecles de bloqueig

1 comment

  • iaie on 11 de gener de 2011 at 10:31

  Reply

  Ei Pau !

  Moltes gràcies !

  M’és molt i molt útil. El meu teclat no té les “llumetes” de les majúscules ni del blocatge numèric. Fins ara era una punyeta, sobre tot a l’hora d’entrar passwords. Havia d’obrir-me un gedit per mirar si tenia o no les majúscules activades.

  merci ! ! !

Deixa un comentari

Your email address will not be published.