El teu blog de Linux en català

Retiren el VLC de l'App Store d'Apple

GPL i AppStore d’Apple són dos termes que no poden anar junts. Segons comenten a Barrapunto:

Apple ha eliminat el VLC, una de les millors aplicacions de reproducció multimèdia, de la botiga d’aplicacions Apple Store a causa d’un conflicte entre la llicència GNU/GPL amb la qual es publica i les condicions d’ús de l’App Store. Essencialment, el VLC és de codi obert i la protecció de l’App Store contradiu la filosofia de la llicència GNU/GPL. I és que la política d’Apple té aquestes coses, que aplicacions lliures que qualsevol pot baixar-se i gaudir d’elles, queden fora dels seus dispositius. De tota manera açò ja ha passat amb altres aplicacions GPL i es veia vindre també amb el VLC, ja que fa unes setmanes, Rémi-Denis Courmont, un dels desenvolupadors principals del VLC, va escriure a Apple per a queixar-se que el seu treball estava sent distribuït a través del seu App Store en termes que contradiuen les condicions de la llicència GNU/GPL.

Per sort, això sembla que només passarà a Apple ara per ara. Altres plataformes com Meego o Android no tenen aquests problemes (de fet, al Market Store de l’Android podem cercar per «GPL» i trobar unes quantes aplicacions interessants).

  • Aljullu on 9 de gener de 2011 at 11:47

  Reply

  “L’VLC” -> “El VLC” ¬¬

  I pel que fa a la notícia, no puc entendre com hi ha gent que encara es compra iPhones tenint mòbils molt superiors i més barats amb Android.

   • Pau on 9 de gener de 2011 at 13:29
   • Author

   Reply

   Gràcies per l’apunt, Albert. Resulta que vaig aprendre el nom en castellà i des de sempre li dic «l’uvelecé»… hahahhhah

  • logoff on 9 de gener de 2011 at 14:35

  Reply

  Tècnicament Apple no ha retirat l’aplicació, sino que la llicència de la Mac Apple Store no és compatible amb GPL. Els creadors de VLC van informar a Apple demanant la seva retirada i aquesta ho va fer. Els temes de redistribució i altres fan incompatible publicar aplicacions GPL en aquest market. És una llàstima, Apple és massa tancada.

  • Rafel on 10 de gener de 2011 at 19:27

  Reply

  Deixem-nos d’eufemismes. Apple és una merda. Tant de criticar els de Redmond,promocionar el programari de codi obert i quan aplega l’hora de criticar els senyorets de la poma, tot són paraules tèbies. Si fóra per ells els ordinadors valdrien una pasta i serien cosa de quatre.
  Mai he entés eixa suavitat a l’hora de qualificar estos lladres.

   • Pau on 11 de gener de 2011 at 10:53
   • Author

   Reply

   Vols dir que he estat suau amb Apple? Però si Microsoft em cau millor que Apple!

   • Eloi V on 11 de gener de 2011 at 15:47

   Reply

   Crec que el Pau és força critic a l’article amb Apple. Fa temps que des de GNUlinux.cat anem recopilant les marranades d’apple en un fòrum http://gnulinux.cat/forum/viewtopic.php?f=16&t=814&p=17004&hilit=marranades#p17004

   des de llavors hem anat agafant consciencia d’aquesta empresa no tant coneguda, que s’aprofita molt del programari lliure, però coopera poc i amb mala gana.

  • Ruig on 11 de gener de 2011 at 19:32

  Reply

  Sí, el Pau acostuma a mostrar aquest mateix to per a tothom, jo tampoc hi veig més tebior que amb altres empreses. Cadascú escriu com vol, i jo personalment prefereixo aquesta moderació i deixar les emprenyades per altres coses que el to exaltat d’alguns mitjans que es lucren a base d’incitar postures radicals i muntar guerres en anotacions incendiàries. 😉

  D’altra banda és cert que hi ha telèfons millors que l’iPhone però hi ha un efecte coŀlateral que no contempleu: l’iPod, que sí que és un dispositiu al qual res li fa ombra en el seu segment, ja que les úniques apostes serioses que hi ha per plantar cara a base d’Android ni tan sols acostumen a ser completes (falta el Market, aplicacions de Google…) tot per no complir els requisits oficials.

  Jo aquest Nadal he rebut un inesperat iPod Touch que sinó probablement mai hagués acabat a les meves mans i en dono fe. No és impossible però encara els queda feina per fer per plantar cara a l’iPod.

  Escrit des del meu iPod amb Jailbreak (una mica més lliure) i amb el VLC a ple rendiment instaŀlat des del Cydia. En català, és clar. 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.