El teu blog de Linux en català

Impresores Epson a Ubuntu 10.10

Aquest matí he estat imprimint una memòria, en veure el primer full m’he trobat amb el problemeta que imprimia sols el roig, és a dir, o bé no tenia tinta o bé necessitava una neteja de capçals.

Jo tinc una EPSON CX3600 i des que la vaig connectar que imprimeixo sense problemes (i sense instal·lar absolutament res a diferència de Windows 7 que es un maldecap), el problema és que les ferramentes per defecte de l’Ubuntu no funcionaven, així que he instal·lat un paquet que a part de donar-me la possibilitat de fer-ho via consola també em dona la possibilitat de fer-ho  amb les ferramentes per defecte (Administració->Impressores->Propietats).

El programa en qüestió s’anomena Guteprint i és instal·lable amb aquest paquet:

El descomprimim i a un terminal fem el següent:

sudo ./configure
sudo make
sudo make install

Després podem fer el següent:

sudo escputil -i -u -r /dev/usblp0 #(mostra els nivells de tinta)
sudo escputil -c -u -r /dev/usblp0 #(neteja els capçals)
sudo escputil -n -u -r /dev/usblp0 #(imprimeix un full de prova)
escputil -h -u -r /dev/usblp0 #(mostra la llista d'ordres i altres opcions)

3 comments

 1. Reply

  Les Epson a GNU/Linux sempre son un caos. En l’Associació d’usuaris de GNU/Linux La Pipa Plena tenim una SX105 i vam haver d’instalar drivers especifics que estan a la página d’Epson per poder fer funcionar l’impresora i l’escanner…

   • enric on 10 de gener de 2011 at 19:17

   Reply

   Doncs jo tinc un cx3600 i la meva noia una c210 i a la primera les agafa l’unic que per fer el manteniment es un altre asumpte xD.

   • oriolsbd on 10 de gener de 2011 at 20:41

   Reply

   Jo també tinc la SX105, i efectivament, vaig haver d’utilitzar els seus controladors propietaris.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.