El teu blog de Linux en català

Adobe Creative Suite per a GNU/Linux? Voteu!

Des d’OMGUbuntu es fan ressò d’una iniciativa per demanar a Adobe que migre la seua suite a les plataformes GNU/Linux. Supose que molts de vosaltres no veureu a això cap utilitat ja que, com jo, preferiu treballar amb programes lliures que fan molt bé la seua feina.

Malgrat això, però, probablement també existeix molta gent que no té altra opció que treballar amb Photoshop, Flash o altres programes. A l’empresa on treballe passa això: els dissenys de les pàgines web ens els passen en format psd i no tenim més opció que instal·lar Photoshop amb wine o bé fer-ho amb VirtualBox. Ambdues solucions són força insatisfactòries i realment molts cops desitjaria una versió nativa per GNU/Linux.

Doncs s’ha encetat una campanya a la pàgina d’Adobe a getsatisfaction per demanar la migració de la suite Creative a GNU/Linux. Crec que és una bona iniciativa, moltíssima gent a la qual li he recomanat la migració a linux sempre m’ha posat com a problemes que no podrien fer servir programes d’aquest tipus. No estaria malament que els pogueren fer servir.

Si vos agrada la idea, voteu!

  • Xavi on 12 de novembre de 2010 at 07:57

  Reply

  Jo ho trobo una boníssima iniciativa; la diversitat de programes natius per a Linux no és un problema, ja que els molts professionals necessiten una empresa que es faci responsable dels errors del programa i doni solucions al moment. La comunitat de Linux és excel·lent, però no tenim un “número d’emergències”!

  • rogerc on 12 de novembre de 2010 at 08:15

  Reply

  És el que em passa a mi amb un altre cas: per feina haig d’accedir a pàgines que només presten servei amb l’Internet Explorer 7. Ni wine, ni winetricks ni històries: estic condemnat al virtualbox :/

  Si algú té una solució, que la comparteixi, sisplau.

   • Pau on 12 de novembre de 2010 at 08:25
   • Author

   Reply

   Amb quines pàgines et passa això, Roger?

  • @afontcu on 12 de novembre de 2010 at 08:44

  Reply

  Doncs jo treballo també amb Ubuntu i em passen els dissenys en format PSD, però amb els GIMP els obro sense problemes. L’única dificultat que hi trobo és que no estic tant acostumat al GIMP com al Photoshop, i per tant si migressin la suite em farien un favor 😛

   • Pau on 12 de novembre de 2010 at 08:52
   • Author

   Reply

   Sí, a mi em passa alguna cosa semblant. Potser miraré de fer proves obrint psds amb el gimp, tot i que no tinc clar que el tema de capes i demés quede bé.

    • rogerc on 17 de novembre de 2010 at 09:18

    Reply

    @Pau: no puc dir-te quines pàgines són, perquè són accessos restringits: https + usuari/contrasenya. Fins i tot ens van fer canviar no sé quantes opcions en la configuració dels activex de l’ie per poder-hi accedir. Simplement preguntava si hi havia alguna altra opció que no passés pel Virtualbox.

  • Ru on 12 de novembre de 2010 at 09:44

  Reply

  Discrepo, no crec que sigui el camí. No dubto que hi hagi casos en què realment no es pugui abandonar el programari privatiu, però no són la majoria, ni molt menys.
  Crec que el problema real és la incapacitat de canviar, la comoditat i no preguntar-se si les coses es podrien fer d’una altra manera. Que a l’empresa usen formats propietaris o que encara hi ha dissenyadors web que no saben què són els estàndards? D’acord, però són ells que fan les coses malament i hauria de ser a ells que exigim un canvi.
  Jo he aconseguit treballar exclusivament amb Linux i altres companys comencen a preguntar…

  • jose on 12 de novembre de 2010 at 10:18

  Reply

  Aquesta mena d’iniciatives són una pèrdua de temps. La majoria dels usuaris que han signat no compraran mai el software d’Adobe… així que, quin sentit té per Adobe escoltar-los?

  • marcqm on 15 de novembre de 2010 at 19:25

  Reply

  Penso que es del tot innecessari, jo he fet el programa que gesitona la meva empresa (una botiga) en gambas i faig servir documents pdf, no tinc cap programa d’adobe i els creo amb el meu programa i els envio als meus clients sense que cap de nosaltres tingui cap problema. Quan vull retocar alguna imatge: gimp. els dibuixets de les tarifes: inkscape, els flash no el toco, si algun dia he de maquetar algo: scribus, i els altres programes d’adobe no se què són, per tant no els necessito.
  Tenim suficients eines per contrarestar a les d’adobe, el que sí que crec que s’hauria de fer és compatibilitat entre formats, això sí que estaria bé perquè es guanyaria en que no es discriminaria a la gent, com per exemple, els que heu de fer correr photoshop amb wine.

  • Xavi on 16 de desembre de 2010 at 08:53

  Reply

  Al final algú d’Adobe ha contestat!!! Al principi van demanar que els usuaris fessin una petició online de noves caracteristiques via un formulari d’adobe, però gràcies a la publicitat de OMGUbuntu, a la tarda van haver de demanar que deixessin de enviar les propostes ja que els estaven col·lapsant!
  Al final demanen que se segueixi votant a:
  http://getsatisfaction.com/adobe/topics/produce_creative_suite_for_linux
  Salut! i bona feina!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.