El teu blog de Linux en català

Open Prosthetics Project

Dins del món del programari lliure i el copyleft podem trobar molts projectes, la majoria estan relacionats dins d’aquest món, ja que són els pioners en la compartició sota llicències lliures.  Però també es poden trobar coses curioses com Open Prosthetics Project.

Open Prosthetics Project és una iniciativa que va néixer amb la intenció de crear pròtesis artificials completament lliures. D’aquesta manera s’aprofiten totes les virtuts de compartir, modificar i copiar per dissenyar pròtesis cada cop més funcionals.

Segons la viquipèdia el projecte va ser iniciat per Jonathan Kuniholm, un «Marine» americà que va perdre part del seu braç dret a la IED a l’Iraq. En tornar a casa i rebre la mà mioelèctrica va decidir que hi havia d’haver una millor solució.

A la web podem trobar exemples varis, documentació i fitxers CAD. Tot el contingut està llicenciat sobre domini públic.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.