El teu blog de Linux en català

Lightworks, ja té data

Vam presentar fa temps a Lightworks, un editor de vídeo professional, que des de Editshare havien decidit alliberar.

Doncs finalment hem rebut resposta dels desenvolupadors! El proper 29 de novembre, aquells qui es van registrar per seguir el desenvolupament d’aquest projecte prometedor, rebran un enllaç per a poder descarregar i fer proves amb la versió beta del programa (de fet ara mateix el seu web està tancat per canvis; suposem que estan preparant el llançament de la beta). De totes formes ja han anunciat que de moment només estarà disponible la versió per a Windows.

Platform Support
We are still receiving questions regarding OS support for Lightworks. Currently, Lightworks runs on Windows 7 32-bit and 64-bit, and Windows XP 32-bit. We are looking to port it to Linux and OSX, but this won’t happen until late 2011.

Tot i que van compartir la seva intenció de portar Lightworks a Linux i Mac, s’havia especulat força si els mateixos desenvolupadors se’n farien càrrec o si hauria de ser la comunitat qui fes tota la feina, i sembla que de moment, prometen col·laborar per tirar endavant les versions natives per als altres Sistemes Operatius. Tot i la llarga espera, és una gran noticia per a l’aplicació professional de Linux.

  • Pau on 10 de novembre de 2010 at 11:03

  Reply

  A la festa de l’Ubuntu Maverick en parlàvem del tema dels editors de vídeo. No arribe a comprendre ben bé les mancances de cada editor, ja que no en treballe gaire. Sempre que he provat kdenlive, em petava molt (diuen perquè ho feia a l’ubuntu) i el pitivi a mi em va bé (tot i que podria ser encara una mica més atractiu i amb alguns efectes més).

  • Xavi on 10 de novembre de 2010 at 11:52

  Reply

  T’entenc perfectament! els professionals demanem unes coses que poden semblar “excentricitats” o pijades! si un dia m’animo faré una comparativa dels editors de video a GNU-Linux, aviam si així també aclarim alguns dubtes!!

  • ilitch on 10 de novembre de 2010 at 12:35

  Reply

  Doncs seria interessant això que dius Xavi. Jo sóc bastant neofit amb tot això, però diria que en el programari lliure, hem passat en poc temps de haver-hi pocs editors (i de poca qualitat) a haver-n’hi “tants” que no sabem quin triar. Si no recordo malament en l’últim trimestre m’he enterat de 3 o 4.

  Bon article Xavi!! Continueu així gnulinux.cat!!

  • Albert on 11 de novembre de 2010 at 17:03

  Reply

  En nom de la correcció vull fer notar que l’enllaç a Editshare li manca un http://
  Bon article! I felicitats!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.