El teu blog de Linux en català

Aspectus, més que un tablet de codi obert

Ja fa un temps vam parlar d’un projecte de maquinari obert anomenat Apertus, que intenta crear una càmera de cinema de codi obert. Doncs l’equip d’Apertus, està creant les parts necessàries per a la càmera, i mentre buscaven el visor adequat, és a dir, un Tablet PC per a fer aquesta funció, s’han preguntat per què no fabricar-se’l ells mateixos i també fer-lo maquinari obert.

Així és com va néixer la idea inicial de Aspectus, i un cop plantejada, els seus creadors es van adonar de les possibilitats que representava crear un aparell com aquest, ja que no tan sols pot ser emprat per a la càmera de cinema, sinó per a moltes altres aplicacions, gràcies a la seva pantalla tàctil de 10 polzades d’alta resolució. Les especificacions tècniques amb que treballen són:

• processador Cortex A8
• 512MB de ram
• Fins a 32GB d’emmagatzematge
• pantalla de 10.1″ tàctil d’alta resolució
• SO linux altament configurable
• configuració amb maquinari obert
• 2GB d’emmagatzematge en línia
• Possible internet 3G/ GSM interna

De moment ja estan fent algunes proves, però la falta de finançament, esta alentint el procés. Per això han iniciat un Kickstart (una espècie de «o tot, o res»), pel qual intenten aconseguir 2.700 $ abans del 2 de desembre. De moment n’han aconseguit 1.150 i segueixen sumant. Si penseu fer una donació, mireu-vos els diferents detalls que donen als col·laboradors, ja que els que participin amb més de 500$ rebran de franc el seu Aspectus, un cop estigui enllestit!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.