El teu blog de Linux en català

Greenpois0n: Jailbreak d’iPhone des de Linux

Aquells que tingueu iPhone, ja podeu fer-li Jailbreak des dels vostres equips amb GNU/Linux, i així poder-hi executar aplicacions que no es troben a la Apple Store. El programa que us ho permet és GreenPois0n, que fins ara només tenia versió per a Windows.

Logo de GreenPois0n

Si aneu a la pàgina principal de GreenPois0n, trobareu l’enllaç per a descarregar-vos la darrera versió per a GNU/Linux d’aquest programa. Un cop baixat, tindreu un fitxer amb extensió «.tar.gz». El podeu descomprimir des del vostre explorador de fitxers (el Nautilus si utilitzeu Gnome) si hi feu clic amb el botó dret del ratolí i escolliu l’opció «Extreu aquí». Això us extraurà dos fitxers, un per a arquitectura de 32 bits (el fitxer que acaba amb «_x86») i un altre per a arquitectura de 64 bits (fitxer que acaba amb «_x64»).

Doneu permisos d’execució al fitxer corresponent a l’arquitectura del vostre sistema operatiu (si no sabeu quina és, segurament serà la de 32 bits), i executeu-lo per obrir el programa. Si voleu realitzar aquest procés en el vostre dispositiu, podeu seguir les instruccions que en faciliten a MuyComputer.

Pantalla del GreenPois0n

Pantalla del GreenPois0n

Greenpois0n permet fer Jailbreak a les següents plataformes:

 • iPhone 4 (només per a firmware 4.1)
 • iPhone 3G S
 • iPod touch (4a generació)
 • iPod touch (3a generació)
 • iPad

A més, aquesta setmana ha aparegut una notícia interessant respecte d’aquest programa. p0sixninja, un dels responsables de Greenpois0n ha afirmat en el seu Twitter que s’alliberarà el codi del programa un cop arribi a la seva versió definitiva (actualment es troba en la Release Candidate 4).

Nota: El Jailbreak el que fa és instal·lar un Firmware especial, que és el que permet instal·lar posteriorment programes en el iPhone. Aquests procediments són delicats, perquè toquen una part molt interna dels dispositius. A més, pel fet d’aplicar Jailbreak podeu perdre la garantia del dispositiu.

2 comments

  • akjode on 31 d'octubre de 2010 at 14:23

  Reply

  podrieu comentar si esta probat per a vosaltres i redactar de nou el proces de instalacio, per a verificar que no han deixat res

   • oriolsbd on 2 de novembre de 2010 at 20:50
   • Author

   Reply

   Hola. Jo mateix no ho vaig poder provar, perquè no tinc cap dispositiu Apple. Abans d’escriure aquesta anotació, vaig demanar a un company de feina que ho provés, i em va confirmar que funciona correctament, però com que no ho havia provat personalment, vaig preferir no reproduir les instruccions que hi havia a MuyComputer. També per aquest mateix fet vaig trigar tant en fer la meva anotació després de veure-ho a MuyLinux, per esperar la confirmació que funcionava.

   Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.