El teu blog de Linux en català

SopCast Player

A GNULinux.cat ja us hem parlat diversos cops de SopCast Player, un programa per a poder visualitzar esdeveniments esportius online. La darrera versió dóna problemes a Ubuntu Maverick Meerkat, i aquí explicarem què cal fer per a solucionar-ho. A més, el repositori PPA que utilitzàvem fins ara no conté actualitzacions del programa per a aquesta versió d’Ubuntu. En aquesta anotació veurem com instal·lar el SopCast Player tant en Ubuntu com en altres distribucions.

Logo de SopCast

Comencem per Ubuntu (i distribucions derivades). En aquest cas, tenim un nou repositori PPA des d’on podem instal·lar-nos el programa. Per a configurar aquest repositori, hem d’obrir el Synaptic («Sistema>Administració>Gestor de paquets Synaptic»). En aquest, anirem al menú «Paràmetres>Diposits». A la finestra que s’obri, anem a la pestanya «Altre programari» i fem clic al botó «Afegeix». En el camp «Línia APT:» hi posem el següent:

ppa:ferramroberto/sopcast

Això us configurarà el repositori PPA del Launchpad. Després, tanquem la finestra de les fonts de programari i, de nou en el Synaptic, refresquem la informació dels paquets i ja podem instal·lar el paquet «sopcast-player». Trobarem el programa a «Aplicacions>So i vídeo>SopCast Player».

Si utilitzeu una altra distribució (com ara Fedora, Mandriva, etc.), a la pàgina de descàrregues de SopCast player trobareu paquets específics per a algunes d’elles. Us heu de descarregar els paquets «sp-auth» i «sopcast-player» corresponent a la vostra distribució. Un cop descarregats, els heu d’instal·lar amb el gestor de paquets propi de la vostra distribució.

Però, un cop instal·lat d’aquesta manera, us trobareu que no funciona el SopCast Player (amb la instal·lació a Ubuntu per mitjà de repositoris PPA sí que funciona). Això és degut a que s’ha canviat les API de VLC, i . Per tal de poder executar el SopCast Player, primer ens hem d’instal·lar el paquet «unzip» des del gestor de paquets propi de la nostra distribució, i després hem d’executar les ordres següents:

wget http://www.mattrudge.net/files/sopcast-player_vlc1.1x-fix.zip
unzip sopcast-player_vlc1.1x-fix.zip
sudo mv vlc.py /usr/share/sopcast-player/lib/
sudo mv VLCWidget.py /usr/share/sopcast-player/lib/

Això ens descarregarà i instal·larà unes llibreries per a SopCast Player que utilitzen correctament les API del VLC. Un cop fet això, ja podrem executar el SopCast Player.

Pantalla del SopCast Player

Pantalla del SopCast Player

Ara bé, actualment no funcionen correctament ni la visualització en pantalla completa ni el menú «Mostra controls» (ni tan sols si heu instal·lat el SopCast Player per mitjà del repositori PPA). Per arreglar també això, haurem d’utilitzar el VLC com a reproductor extern. Des del SopCast Player, anem a «Edita>Preferències», activem la casella «Utilitza un reproductor extern» i en el camp «Ordre:» hi posem «vlc». Ara sí, ja tindrem el SopCast Player preparat per poder veure el proper partit que ens interessi (o qualsevol altre canal que tenim a través del SopCast Player).

Font | WebUpd8

1 comment

  • iaie on 29 d'octubre de 2010 at 19:23

  Reply

  OK !

  FET !
  tengui !

  collonut !

Deixa un comentari

Your email address will not be published.