El teu blog de Linux en català

gNewSense demana la nostra col·laboració

gNewSense és una distribució GNU/Linux molt famosa basada en Ubuntu. Bé, a partir de la propera versió 3.0 estarà basada en Debian. El que la fa més singular és que es tracta una de les vuit úniques distribucions que GNU (i, per tant, Richard Stallman) considera completament lliures. És a dir, que tenen una política ferma de no oferir ni proposar programari no lliure i, en cas que per error en continguin algun, el treuen immediatament.

Logo de gNewSense

Doncs bé, l’equip de desenvolupament de gNewSense està intentant impulsar aquesta distribució, i demana ajuda a tothom qui vulgui donar-hi un cop de mà. Les tasques en què podem ajudar són molt diverses. En concret, necessiten gent que tingui algun d’aquests perfils:

 • Desenvolupadors. En principi, és el que més necessiten, o sigui que si compliu algun altre perfil apart d’aquest, millor que ajudeu com a desenvolupadors..
 • Provadors, per detectar errors i ajudar a millorar la distribució.
 • Programadors web per millorar la seva pàgina.
 • Artistes.
 • Equip de documentació.
 • Empaquetat de programes.
 • Coordinador de voluntaris.
 • Comunitats locals.

Si creieu que podeu ajudar, i us interessa el projecte, primer llegiu detingudament què es necessita de cadascun d’aquests perfils, i envieu un correu electrònic a la seva adreça de contacte.

Pantalla de gNewSense

Pantalla de gNewSense

Extra: Relacionat amb aquesta notícia, us hem preparat una imatge de VirtualBox per si voleu provar com funciona la versió actual (2.3 deltah) de gNewSense.

Font | MuyLinux

  • zytum on 24 d'octubre de 2010 at 11:59

  Reply

  M’estic baixant l’imatge, així que passaré a ser un provador….

  • PACO1240 on 24 d'octubre de 2010 at 19:02

  Reply

  Bones,
  El link que parla de provar gNewSense, en realitat porta a MEGAUPLOAD.
  Salut!

   • Pau on 24 d'octubre de 2010 at 22:58

   Reply

   Hola Paco, efectivament l’enllaç de la imatge del VirtualBox està allotjat a MegaUpload ja que és l’única manera que tenim per poder oferir-vos aquestes imatges preparades per executar directament al VirtualBox.

  • javier on 24 d'octubre de 2010 at 23:40

  Reply

  hola!
  ara mateix estic provant gNewSense (el 2.3 la imatge que heu penjat) si tingues temps hages provat la versió 3 que estan desenvolupant. De moment va molt be, no he tingut cap problema, parlo a nivell d’usuari bàsic, instal·lar tots els paquets de català i desinstal·lar alguna cosa, compilar alguna practica de la uni, no s’ha penjat cap aplicació, etc… ( coses bàsiques, desafortunadament no en se més :S).

  lo dolent: tarda 2 i algú minuts en engegar-se (almenys a mi) potser a la nova versió que estan fent potser ja anirà mes ràpid, les altres distros que tinc virtualitzades 1 minut i mig com a molt. Però, hi han alguns programes que funcionen més be o més ràpid en el gnewsense que el ubuntu que utilitzo, i amb la mateixa ram, i característiques de la maquina, pro bueno suposo que s’hauria de mirar altres coses

  i després un altre “problema”, que ja no es d’aquesta distribució, sinó en qualsevol sistema GNU totalment lliure, he tingut que instal·lar el flash per visitar algun lloc… així que ja no es totalment lliure el sistema, serà l’ùnic software privatiu que tindre en el gnewsense, totes les altres aplicacions que faig servir són lliures, pro això ja es un altre tema…

   • oriolsbd on 25 d'octubre de 2010 at 07:30
   • Author

   Reply

   El «problema» amb la beta gNewSense 3 és que no la tenen en LiveCD (o com a mínim jo no la he trobat) i de moment el procés d’instal·lació és una mica complicat. Com a mínim, cal trobar-li temps.

  • javier on 25 d'octubre de 2010 at 15:54

  Reply

  Ho he estat buscant i no hi ha LiveCD, es veu que l’has de fer tu mateix, hi ha una explicació i diuen que es necessiten 35GB de espai al disc dur… nose, pro es això que tu dius, s’ha de trobar temps ( i paciència) i donar-los una oportunitat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.