El teu blog de Linux en català

Recull 9/10/2010 – Firefox beta per Android/Meego, entrevista l’Albert Astals, Smeegol i molt més

Aquesta setmana no ha estat una setmana de grans novetats, sobretot tenint en compte que les setmanes anteriors ja vam tindre alguns anuncis importants com la creació del LibreOffice. Demà es publica l’Ubuntu 10.10 i en farem un article al respecte, però mentrestant parlem d’algunes de les coses més interessants que han passat aquesta setmana:

 • Fa dos dies es va fer pública la primera versió beta de Firefox 4 (abans Fennec) per a mòbils Android i Meego. Pel que comenten a Genbeta, sembla que les millores són molts respecte a l’alfa i només cal millorar una mica el rendiment.
 • En Baltasar, de KDEBlog, continua la seua sessió d’entrevistes amb diferents personalitats de KDE. Aquesta setmana ha estat l’Albert Astals Cid l’entrevistat, responsable de traduccions de KDE i president de KDE de l’Estat Espanyol.
 • S’ha presentat Smeegol, una distribució de l’openSUSE que fa servir Meego com a escriptori per defecte. Aquesta podria ser la primera versió d’una distribució GNU/Linux amb Meego instal·lable a qualsevol ordinador (la Meego original no ho permet).
 • A més de l’Smeegol, aquesta setmana també s’ha publicat la segona milestone de l’OpenSUSE 11.4 i una distribució de la qual no n’hem parlat mai: ArchBang, que fa servir Arch Linux com a base i l’escriptori OpenBox (mireu les captures a la pàgina oficial!).
 • Respecte a l’article de comptatge que vaig fer l’altre dia, cada vegada pense més que no calia. Sobretot perquè ja existia una alternativa molt més madura i completa: The Linux Counter. Vos heu afegit? L’únic problema és que fa la impressió que fa anys que no s’actualitza…
 • Coneixeu Tucan? És una alternativa més que bona al consumidor de recursos JDownloader: per baixar fàcilment fitxers des de servidors MegaUpload, Fileserve, Rapidshare, etc. No té tantes opcions de personalització com el JD, però és bo, molt bo.
 • Molt interessant l’article que han fet a Mozilla.cat sobre Firefox Home, l’aplicació de Mozilla per a l’iPhone (cal recordar que el Firefox no té ni tindrà versió per a l’iPhone).
 • Per finalitzar només vull comentar que tenim preparada una traducció al català de l’Android amb un MOD i que ja vos explicarem com instal·lar.
 1. Reply

  Gràcies per aquestos reculls. A banda de que apareix el meu bloc (jeje) és una font de mini-noticies important.

  • oriolsbd on 9 d'octubre de 2010 at 12:46

  Reply

  Fa molt bona pinta, l’Smeegol. Apart, com a gran lector del Senyor dels Anells (me l’acabo de tornar a llegir, i ja he perdut el compte de vegades que l’he llegit), m’agrada moltíssim el nom. 🙂

   • Georgina Grau on 10 d'octubre de 2010 at 11:41

   Reply

   Iep Oriol, lamento dir-te que el petit company de viatge dels hòbbits es diu Sméagol amb a, o Gòl·lum que és la part corrompuda d’aquest entranyable èsser.
   Enhorabona per la plana web, us ho esteu currant molt!

  • Roger on 9 d'octubre de 2010 at 14:29

  Reply

  Genial el tema del mod de l’Android!

  Un cop funcioni caldria almenys convencer als desenvolupadors de les ROMs mes importants per a que ho incorporin… No serà oficial, però s’anirà extenent poc a poc fins que Google ho faci oficialment.

  Val a dir, que la de Cyanongen te algunes coses traduides al català, pero esta molt incompleta (de fet son molt poques coses les que estan traduides, tot i que t’ofereix l’opció català al instal·lar).

  • David Martí Pino on 9 d'octubre de 2010 at 18:46

  Reply

  A veure les notícies sobre el mod de l’Android,

  Tenia ganes de posar-m’hi a traduïr cosetes i vaig veure un projecte de softcatala. Per manca de temps no hi havia pensat més. Vaig fer el projecte final de carrera per a Android i hi continuo treballant. A veure si em poso en contacte amb vosaltres per intentar ajudar.

  Felicitats per la feina feta!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.