El teu blog de Linux en català

Mega Glest

Aprofitant que és divendres i que, com que tenim un cap de setmana per endavant segurament tindreu una mica més de temps, us presentem un vídeojoc. Ja us havíem presentat el Glest, un joc d’estratègia que es troba en els repositoris oficials de la majoria de distribucions. A principis d’any, va aparèixer Mega Glest, un fork d’aquest, i que ha evolucionat bastant més que el Glest original.

Logo de Mega Glest

Per instal·lar-vos el Mega Glest, els que teniu Ubuntu podeu fer-ho des del repositori PlayDeb de què ja hem parlat algun cop. Si no el teniu configurat, podeu fer-ho anant a «Sistema>Administració>Fonts de programari», i a la pestanya «Altre programari» heu d’afegir el següent repositori:

deb http://archive.getdeb.net/ubuntu lucid-getdeb games

Després, obriu un terminal («Aplicacions>Accessoris>Terminal») i importeu la clau d’encriptació del repositori, executant-hi l’ordre següent:

wget -q -O- http://archive.getdeb.net/getdeb-archive.key | sudo apt-key add -

Un cop configurat el repositori, podeu anar al Synaptic («Sistema>Administració>Gestor de paquets Synaptic») i, després de refrescar la informació dels paquets, us podeu instal·lar el Mega Glest per mitjà del paquet «megaglest». Un cop instal·lat, podeu executar el job des del menú «Aplicacions>Jocs>Mega Glest».

Si no utilitzeu Ubuntu, us podeu instal·lar Mega Glest descarregant-vos el binari d’instal·lació des de la pàgina de descàrregues. Si aneu a la secció «Current release», els fitxers d’instal·lació de Mega Glest són els dos que acaben amb «linux». N’hi ha un per a sistemes de 32 bits i un altre per a 64 bits, heu d’escollir el corresponent al vostre sistema. Un cop descarregat, feu-hi clic amb el botó dret i seleccioneu «Propietats» i, a la pestanya «Permisos», seleccioneu «Permet executar aquest fitxer com un programa». Accepteu, i després feu doble clic sobre el fitxer per executar la instal·lació.

Pantalla del Mega Glest

Pantalla del Mega Glest

Mega Glest és un bon joc d’estratègia, que a mi m’ha recordat força al mític Warcraft II. Bàsicament, en cada partida teniu un edifici principal (i els bàndols contraris també en tenen un cadascun). Guanyeu la partida si destruïu l’edifici principal dels altres bàndols, i la perdreu si us destrueixen el vostre. Durant la partida, podeu aconseguir recursos (fusta, or i acer) que us permetran fer nous edificis o ensinistrar nous guerrers o recolectors.

Lògicament, el joc és molt semblant al Glest, perquè n’és un fork, però porta diverses millores. Entre elles, cal destacar:

  • S’ha facilitat molt la cerca de servidors per al mode de joc online.
  • Es poden escollir vuit bàndols diferents: màgics, tecnòlegs, indis (americans), egipcis, perses i nòrdics. Al Glest original, només se’n podien escollir dos (màgics i tecnòlegs).
  • Venen directament molts mapes diferents, mentre que en el Glest original calia descarregar-los per separat.

1 comment

    • Guillem on 8 d'octubre de 2010 at 16:00

    Reply

    Fa molt bona pinta Oriol, en quan tingui una miqueta de temps el provaré, salut i bon cap de setmana!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.