El teu blog de Linux en català

VLC Remote, controleu VLC des de l’Android

Aquells qui vulgueu fer del vostre ordinador amb GNU/Linux un centre multimèdia que pugueu controlar des del vostre telèfon amb Android trobareu a l’aplicació VLC Remote el que necessiteu.

VLC Remote és una aplicació per a l’Android molt senzilleta que ens permet controlar l’VLC del nostre ordinador (siga quin siga el nostre sistema operatiu) d’una manera ràpida i còmoda, permetent-nos navegar entre els fitxers del nostre sistema i obrir-los o tancar-los ràpidament (fitxers multimèdia, és clar).

Per fer això, només cal tindre instal·lat l’VLC al nostre ordinador i iniciar-lo en mode de control http. Això es pot fer de dues maneres: o bé iniciant-lo per terminal tot passant-li uns paràmetres:
vlc --extraintf=http --fullscreen --http-album-art --qt-start-minimized

O be obrint-lo i anant a: Eines » Preferences (allà, a sota a l’esquerra, seleccioneu a Show settings, Tot. Després aneu a Interfície » Interfície d’aparença i allà activem la casella Interfície de control remot HTTP.

Fet això, només caldrà connectar el nostre Android a la xarxa sense fils on estiga connectat l’ordinador i el programa detectarà automàticament la ip. Un cop seleccionada, ja podrem començar a fer servir el nostre Android com a control remot. Fàcil, no? A més, està llicenciat sota GPLv3 i no té publicitat.

  • Dimas on 30 de setembre de 2010 at 09:46

  Reply

  Està molt bé!
  Pels interessats en un control complet del PC teniu clients de VNC, de RDC o independents com el GMote. També n’hi ha un de paganini del Logmein i aviat un de gratuït pel TeamViewer.

  • Roger on 30 de setembre de 2010 at 10:16

  Reply

  Sembla interessant, ho hauré de mirar amb calma!

  • Jordi on 30 de setembre de 2010 at 17:33

  Reply

  Jo n’estic provant un que també et deixa reproduir l’audio del VLC de l’ordinador al mòbil.

  Es diu VLC stream & convert i funciona molt semblant. És gratis. La versió de pagament també permet reproduir el que sona a l’ordinador, cosa que permetria en teoria sentir l’spotify des del mòbil gratuïtament. Ho estic investigant per fer-ho sense pagar 😛

   • Pau on 30 de setembre de 2010 at 18:24
   • Author

   Reply

   Ostis, si es pot reproduir al telèfon allò que es veu a l’ordinador estaria molt guai!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.