El teu blog de Linux en català

Release Candidate d’Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat)

Avui mateix s’ha publicat la Release Candidate d’Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat. Ja estem molt a prop del dia 10 d’octubre, quan s’alliberarà la versió definitiva. Respecte de la darrera versió Beta no hi ha grans modificacions, perquè tots els esforços de desenvolupament estan destinats a estabilitzar el sistema. Podeu veure les característiques que porta en aquest enllaç. Per si voleu provar aquesta Release Candidate, us deixo els enllaços de les seves diferents versions:

En aquesta pàgina podeu trobar el calendari de llençament de Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat.

    • Roger on 1 d'octubre de 2010 at 09:56

    Reply

    Com que Gnome s’ha centrat en Gnome 3, crec que no hi ha massa novetats en aquesta versió.

    Son interessants com sempre els paquets actualitzats, el nucli nou, errors petits no critics que es deuen haver corregit, i en aquest cas que s’hagi implementat la botiga d’aplicacions de pagament, cosa que podria estar molt bé a la llarga, però que segurament l’hi costarà arrancar.

    Sobre la botiga esperem que es vagi omplint d’aplicacions, i que poguem trobar coses que no trobem a fora. També estaria bé poder instal·lar les aplicacions d’Android des del mateix programa…

      • oriolsbd on 1 d'octubre de 2010 at 23:06
      • Author

      Reply

      Sí, sembla amb poques grans novetats. Apart del que comentes de Gnome, tampoc no han sortit noves versions d’alguns programes importants, com Firefox, OpenOffice, etc.

      Però sí sembla que s’ha avançat en altres temes. No sé, ja veurem. Aquesta nova versió no he tingut massa temps de provar-la.

    • Zytum on 1 d'octubre de 2010 at 21:29

    Reply

    Ja estic provant el RC i de moment el trobo bastant bé, la veritat no m’hi he posat massa a fons, però bé.
    I ara la pregunta: Els windicators s’han d’instaŀlar, activar, o vindrán en la versió definitiva?

      • oriolsbd on 1 d'octubre de 2010 at 23:08
      • Author

      Reply

      Els Windicators, no sé si s’ha tirat massa endavant, en això. Vaig arribar a veure algun mockup, però res més. O sigui, que no sé si vindran amb Maverick. En principi, si hi fossin, (que jo crec que no) suposo que haurien de venir directament amb algun dels programes.

      Jo vaig arribar a veure mockups (o sigui, oficial) dels Windicators a Gedit i a Rhythmbox.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.