El teu blog de Linux en català

Convertir imatges de CD o DVD de format privatiu a iso

El format més estès per a les imatges de CD i DVD és el ISO 9660. Amb aquest format, obtenim els fitxers amb extensió «iso» (per exemple, amb què ens baixem els CD d’instal·lació de la nostra distribució preferida). Però hi ha diversos programes privatius que han creat els seus propis formats per a les imatges de CD i DVD. Per exemple, el programa Alcohol 120% té el format «mdf», i el Nero permet crear les imatges en format «nrg».

Per tal de poder utilitzar els fitxers en aquests formats al format «iso», només cal que ens instal·lem els paquets «mdf2iso» i «nrg2iso», que es troba en els repositoris oficials de la majoria de distribucions. Per exemple, si utilitzem Ubuntu, podem instal·lar aquests dos paquets directament des del Synaptic o, si ens sentim més còmodes des d’un terminal, executant la comanda següent:

sudo apt-get install mdf2iso nrg2iso

Llavors, si tenim, per exemple, un fitxer «mdf», el podem convertir a «iso» per mitjà de la comanda següent:

mdf2iso nom_fitxer.mdf nom_fitxer.iso

Si el que volem convertir és un fitxer en format «nrg», la comanda a executar seria la següent:

nrg2iso nom_fitxer.nrg nom_fitxer.iso

Font | Ubunlog

Deixa un comentari

Your email address will not be published.