El teu blog de Linux en català

Preparant el Kdenlive 0.7.8

Falta una setmana, per al llançament (previst) de la versió 0.7.8 de Kdenlive, l’editor de vídeo no-lineal basat en les llibreries Qt4, i els seus desenvolupadors, ja han començat a preparar la pàgina web per aquest llançament.

Fa menys d’una setmana l’aspecte de la web va caviar bastant, i en una noticia ens anunciaven que faltaven uns 15 dies per a que ens poguéssim descarregar la nova versió d’aquest magnific editor de vídeo. Els dies posteriors, han anat apareixent poc a poc, imatges de les millores que introduiran en aquesta versió.

La primera millora que ha estat explicada a fons i que ja coneixeran els usuaris de programes de tractament d’imatge com GIMP és l’Histograma: una finestra que ens permet conèixer la informació dels diferents canals de color del vídeo que estem visualitzant. Aquesta finestra és molt útil per a poder corregir defectes d’enregistrament de les imatges, o per a crear efectes de color i tintats en els nostres vídeos. Juntament amb l’Histograma, aquesta versió de Kdenlive introduirà efectes de correcció de color com Corbes o Nivells, que ens permetran modificar al nostre gust els diferents paràmetres dels colors.

La segona millora que comenten, són algunes opcions d’animació per a l’eina de creació de Slideshows o presentacions de diapositives. L’eina es força útil ja que ens permet seleccionar unes quantes fotografies, com volem que estiguin animades (o si no ho volem) i automàticament, les tindrem al nostre projecte com si es tractés d’un clip de vídeo. La qual cosa ens faria amb un sol clic, un vídeo com aquest:

I en la llista de millores, encara en queden unes quantes sense explicar:

  • Efectes de Pista, per aplicar un mateix efecte a tota una pista de cop, i no clip a clip.
  • Edició de transicions des del Monitor
  • Més millores per venir…

A l’apartat de fotografies, també es pot veure que ja han pujat imatges d’algunes eines de monitoratge de color professionals com el Vectorscopi o el Monitor en forma d’Ona, que sumat al munt d’errors corregits, i les millores de rendiment de MLT (el motor de Kdenlive) faran que aquest sigui de moment, el programa d’edició de vídeo més recomanable per a àmbit professional a Linux.

1 comment

    • Ferran on 6 de setembre de 2010 at 17:04

    Reply

    Boníssima notícia del possiblement millor editor de vídeo (sobretot per l’interfaç, molt semblant als editors comercials). Llàstima que el meu pc sigui escuet per aquestes coses i sempre que l’he intentat utilitzar peti. (L’Openshot no tant).

    A veure si alliberen ja el Lightworks!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.