El teu blog de Linux en català

Calendari de llançament de KDE 4.6

http://www.kde.org/stuff/clipart/klogo-official-crystal-128x128.pngKDE 4.6 ja té calendari de llançament. El procés de desenvolupament de la nova versió comença ara i veurà la seua primera beta a finals de novembre. La versió final haurà d’esperar a gener de l’any vinent, concretament el dia 26.

Data Publicació
24 de novembre de 2010 Beta 1
8 de desembre de 2010 Beta 2
22 de desembre de 2010 KDE 4.6 RC1
5 de gener de 2011 KDE 4.6 RC2
26 de gener de 2011 KDE 4.6 versió final
  • Rafel on 2 de setembre de 2010 at 20:45

  Reply

  Estic dubtant si posar-li l’escriptori KDE al meu portàtil. Amb Gnome me va molt fresquet i bé, però queda molt aigualit. A mi m’agraden els efectes 3D, les barres transparents i eixes coses,hahaha.
  El portàtil és un ASUS F5 SL amb 4GB de RAM, un dual core a 2.0 MHz i una ATI HD 2600 amb 256MB de RAM.
  Creeu que si li pose KDE no se resentirà massa?
  Sé q no serà com amb Gnome, però em conforme amb que vaja suavet.

  • Roger on 2 de setembre de 2010 at 21:47

  Reply

  No hauria d’anar pitjor diria…

  Al principi hem sentia encuriosit per provar la KDE 4.0, pero m’he acostumat a gnome, i hem fa mandra… No en tinc cap queixa la veritat.

  Ja ens diràs si t’agrada més que Gnome.

  • Pau on 2 de setembre de 2010 at 22:51
  • Author

  Reply

  A més el kde està en valencià també!

  • Rafel on 3 de setembre de 2010 at 00:17

  Reply

  Pos buscaré la manera de posar-lo hahaha i vos dic.
  Una volta q ho vaig fer fou un desastre XD i ja mai m’he atrevit.

   • Pau on 3 de setembre de 2010 at 06:37
   • Author

   Reply

   Bé, això és inevitable. De tota manera sempre és millor fer servir una distribució que faça servir KDE per defecte: opensuse, chakra, per exemple. Al Kubuntu les paquets en valencià pareix que no els van posar correctament.

   T’anime a provar Chakra. El nostre company Manuel Tortosa és un dels desenvolupadors i ha estat mirant d’afegir el valencià (a més del català) entre les llengües a triar. He de provar esta última versió, a veure què tal.

    • oriolsbd on 3 de setembre de 2010 at 10:59

    Reply

    Totalment d’acord. Si vols posar-te KDE, utilitza una distro específica per a aquest entorn que Kubuntu. Sempre que he provat Kubuntu, l’he hagut de treure de seguida pels problemes que dóna. Una altra bona distribució que utilitza KDE com a entorn predeterminat és Mepis.

    Si vols provar alguna d’aquestes distro abans d’instal·lar-te-les, recorda que tenim imatges de VirtualBox amb algunes d’aquestes distribucions (http://gnulinux.cat/projectes/imatges-de-virtualbox-amb-sistema-operatiu-preinstal%C2%B7lat/). En aquest mateix enllaç, hi indiquem quin entorn d’escriptori porta cada distro.

    D’aquesta manera, pots provar-ne més d’una i escollir la que més t’agradi.

    Salut!

  • ilitch on 3 de setembre de 2010 at 09:45

  Reply

  Per provar que no quedi home!

  Jo també vaig provar una vegada d’instalar kde i m’anava molt pitjor que el gnome, però tal com diu en Pau depèn de la distro que facis servir. Jo ara vaig amb un sobretaula P4 a 2,4 amb 1 gb de ram i Radeon 7000/VE amb archlinux i kde i la veritat és que estic molt content. Podries provar el chakra que diuen que està molt i molt bé.

  Apalins!

  • Rafel on 3 de setembre de 2010 at 14:15

  Reply

  M’he convençut. Vaig a baixar-me una imatge de Virtyal Box i provar a vore. Si la cosa rutla, me passaré.
  Sempre puc passar de nou a Ubuntu si la cosa no me fera del tot.
  Moltes gràcies.

  • Rafel on 3 de setembre de 2010 at 14:15

  Reply

  Volia dir que m’heu convençut

Deixa un comentari

Your email address will not be published.