El teu blog de Linux en català

Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat) Beta

Avui s’ha publicat la versió Beta d’Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat). En aquest cas, les novetats s’han seguit centrant en millorar el Centre de Programari d’Ubuntu i Unity, el nou entorn que han dissenyat especialment per a Ubuntu Netbook Edition. Apart d’això, també s’ha millorat l’applet de so.

Per a Kubuntu, ja no hi ha una versió amb l’entorn d’escriptori habitual i un altre per a Netbooks, sinó que venen tots dos junts en el CD de Kubuntu, i després podrem escollir quin dels dos executar.

Si voleu provar aquesta Beta d’Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat, us deixo els enllaços dels seus diferents colors:

UbuntuUNE http://www.ubuntu.com/testing/download

KubuntuKNE: http://releases.ubuntu.com/kubuntu/10.10/

Xubuntuhttp://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/maverick/beta/

Edubuntuhttp://cdimage.ubuntu.com/edubuntu/releases/maverick/beta/

UbuntuStudiohttp://cdimage.ubuntu.com/ubuntustudio/releases/maverick/beta/

Ubuntu per UEC i EC2: http://uec-images.ubuntu.com/releases/maverick/beta/

En aquesta pàgina podeu trobar el calendari de llençament de Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat.

  • Marc on 3 de setembre de 2010 at 10:27

  Reply

  Uo, i les novetats més interessants quines són? Te les has menjat! 🙂

   • oriolsbd on 3 de setembre de 2010 at 11:22
   • Author

   Reply

   Ui! Tens raó. Se m’havien quedat per un dels esborranys de l’anotació (per sort, amb WordPress és senzill recuperar totes les versions que has anat desant). Ja he recuperat el que havia escrit, i ho he afegit a l’anotació.

   Moltes gràcies!!!! 🙂

  • Slarti on 3 de setembre de 2010 at 14:22

  Reply

  Aneu amb compte que la Beta es molt beta, por no dir quasi Alpha. De bon començament es nega a baixar els paquets de l’idioma i es queda en el català bàsic d’ubuntu, és a dir en anglés. Tanmateix estan les tipiques petades de programari varis que acostumen a haver-hi en les betes d’ubuntu i que no t’expliques perque francament, apenes hi ha novetats des de l’ultima versió etc etc…

   • oriolsbd on 3 de setembre de 2010 at 21:07
   • Author

   Reply

   Jo tampoc no he pogut instal·lar els paquets d’idioma. 🙁

   Quant a les novetats, ja fa temps que s’estan centrant molt en l’Unity, el Centre de programari i el panell de so. La resta de novetats ja «venen soles» per part de les actualitzacions pròpies del programari (tots els programes de Gnome, Firefox, OpenOffice, etc.). I a partir de la beta, les novetats encara s’aturaran més, en vista a estabilitzar el sistema. Per exemple, jo no he pogut fer funcionar l’Ubuntu Netbook Edition a VirtualBox (volia provar l’Unity a Maverick). Sí que m’ha funcionat a la primera (malgrat que no del tot estable) l’entorn Desktop, i us he deixat una imatge de VirtualBox d’aquesta Beta a la nostra pàgina d’imatges.

   Salut!

    • Slarti on 3 de setembre de 2010 at 22:49

    Reply

    El so si no s’arregla amb la final, serà la major cagada d’Ubuntu en aquesta versió. Així de primeres no puc ni baixar ni aumentar el volum general amb la roda del ratolí al posar el punter sobre l’icona.
    Encara no entenc la dèria de Cannonical amb els try icons i que tinguis que fer mil i un clics per fer quelcom que abans feies amb un segon

Deixa un comentari

Your email address will not be published.