El teu blog de Linux en català

El sistema d'estadístiques Webalizer inclou «Catalan community» com a país

Bé, seré una mica més acurat: el sistema d’estadístiques lliure Webalizer recompta l’ús fet des de «Catalan community» com a ús diferenciat fet des d’«Espanya». Ho he descobert hui mateix tot mirant les estadístiques.

Realment és complicat saber quins són els criteris per qualificar ús com a part de «Catalan community» o d’«Espanya». Comente això perquè el Webalizer mostra a la secció de «Usage by country» que els «hits» provinents d’«Espanya» són 130974 i els de la «Catalan community» (cat) 8962.

Com que també apareixen altres dominis tipus «Network (net)», «Commercial (com)», etc., sembla que això puga estar més relacionat amb un altre aspecte. De tota manera continua sent interessant que diferencie entre tot això. Potser també està tenint en compte bots que provenen de servidors amb dominis .cat.

Algú sap la resposta? Vos deixe ací la captura de pantalla de les estadístiques on apareix això.

Ús per país al Webalizer

  • Roger on 1 de setembre de 2010 at 18:17

  Reply

  La idea del que tu comentes estaria bé, pero jo crec que es refereix a usuaris que venen del .cat, tot i que el percentatge es bastant baix.

  Deu estar incorrecte el tema del “Usage by country” perque hi surten org i net, però per això mateix crec que es deuen referir a extensions de dominis d’on venen els usuaris. Quan diu Spain, deu voler dir .es, i els que venen de .ru venen de pagines d’spam?

  • jordi on 1 de setembre de 2010 at 18:52

  Reply

  En Roger té raó. En comptes de “Country”, el Webalizer hauria de fer servir “Top Level Domain” o alguna cosa similar.

  • Daerun on 1 de setembre de 2010 at 20:09

  Reply

  Però de totes maneres, tenir percentatge propi, en comptes d’estar integrats a “Other”, com més aviat es podria pensar, és ben maco, oi? 😛

  • Toni on 3 de setembre de 2010 at 01:26

  Reply

  El webalizer agafa la llista de TDLs de la IANA. Es pot trobar a http://www.iana.org/domains/root/db/

Deixa un comentari

Your email address will not be published.