El teu blog de Linux en català

Xat del Facebook mitjançant l'Empathy

El Facebook té una eina pròpia de xat, però hi ha molta gent que troba incòmode xatejar a través d’aquest sistema. En el programa de missatgeria instantània Empathy, que ve de forma predeterminada en moltes distribucions GNU/Linux, podem configurar el nostre compte de Facebook, per tal de poder mantenir les converses del xat de Facebook a través de l’Empathy. Veiem com fer-ho.

Logo de l'Empathy

El primer que necessitem és que el nostre compte de Facebook tingui un àlias. És a dir, que el nostre perfil de Facebook estigui enllaçat a una pàgina del tipus «http://www.facebook.com/el_nostre_alias». Pot ser que això ja ho tingueu. Si no és així, per a fer-ho aneu al Facebook, al menú «Compte>Configuració del compte». El segon paràmetre que podem canviar és el «Nom d’usuari». És aquest precisament el que estem buscant. Si no tenim cap nom d’usuari, pose-vos-en un (que no podrà tenir ningú més, clar).

Ara, obriu l’Empathy des del menú «Aplicacions>Internet>Client de missatgeria instantània Empathy». En aquest programa, seleccioneu el menú «Edita>Comptes» i, a la finestra que s’obri, feu clic a «Afegeix».

A la finestra que s’obri, en el camp «Nom d’usuari» hi heu d’entrar precisament el que tingueu assignat al Facebook. En el camp «Contrasenya», doncs la vostra contrasenya. Accepteu els canvis.

Xat de Facebook amb l'Empathy

Xat de Facebook amb l'Empathy

Quan s’hagi pogut connectar, veureu que a la pantalla principal de l’Empathy hi trobareu tots els vostres contactes de Facebook que estiguin connectats, i podreu xatejar amb ells mitjançant aquest programa.

  • Zytum on 22 d'agost de 2010 at 13:26

  Reply

  Molt bona solució. A part de donar-li un aspecte mes semblant a un missatger, tampoc apareix el missatge sobre la plana de facebook, cosa que pot arribar a emprenyar.

   • oriolsbd on 22 d'agost de 2010 at 15:49
   • Author

   Reply

   Apart d’això, ens permet centralitzar en un sol programa (Empathy) tots els comptes de xat que tenim, incloent la majoria de sistemes de missatgeria instantània (Google Talk, Yahoo, MSN, ICQ, IRC, Zephyr, etc.)

  • Sergio on 22 d'agost de 2010 at 17:12

  Reply

  Fantàstic, només afegir que això també funciona en altres programes de missatgeria (com Pidgin, per exemple) que implementen el protocol XMPP o Jabber.

  Més informació sobre la configuració per altres programes a: Xat del Facebook. A tot arreu

   • pqs on 23 d'agost de 2010 at 13:09

   Reply

   però facebook no suporta ssl, de manera que el xat no és segur. m’equivoco?

    • Sergio on 23 d'agost de 2010 at 13:54

    Reply

    pqs, tens tota la raó del món.
    Facebook no és segur. Amb la quantitat d’informació privada que mouen hauria de ser-ho des de fa temps, podrien xifrar tot el tràfic, com ha fet gmail, per exemple que implementa https per defecte durant tota la sessió.

     • pqs on 23 d'agost de 2010 at 14:03

     Reply

     A la web de FB s’hi pot accedir via https (però no és la opció per defecte). Jo parlo de l’accés al xat del FB via XMPP, el qual no suporta xifratge. Trobo que és molt greu i insegur. Així doncs, si voleu seguretat, més val que accediu al FB via la web i amb https.

      • oriolsbd on 24 d'agost de 2010 at 09:44
      • Author

      Realment, el xat de FB és molt insegur. De tota manera, si accedeixes al FB via https, depèn de quin enllaç segueixis et torna a enviar a http, o sigui que has de vigilar molt per poder tenir un xat segur a FB… 🙁

      Gràcies per l’avís.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.