El teu blog de Linux en català

Videoconferència amb Gmail, per fi per a Linux

Tot i que ja fa gairebé dos anys que Google ofereix xat de vídeo i de veu per a usuaris de Gmail, aquestes característiques no es podien utilitzar des de sistemes GNU/Linux. Bé, per ser més precisos, no es podien utilitzar des del navegador (és a dir, des de la pàgina de Gmail). Sí que podíem fer-ho des de programes de missatgeria instantània com Empathy o Pidgin (suposo que des de Kopete també, però no l’he utilitzat mai, o sigui que no n’estic segur).

Per a poder-lo utilitzar, ens hem d’instal·lar un connector que han posat a la nostra disposició en format .deb, que podrem utilitzar en qualsevol distribució basada en Debian (com Ubuntu, Linux Mint, etc). De moment, encara no hi ha el connector en format .rpm. Trobareu el connector en aquest enllaç. Quan arribeu a aquesta pàgina, feu clic a «Instal·la’t el xat de veu i de vídeo».

Pàgina d'instal·lació del connector

Pàgina d'instal·lació del connector

Això us permetrà descarregar-vos el fitxer .deb que us hem comentat anteriorment. Si obriu un navegador de fitxers, i feu doble clic sobre aquest fitxer descarregat, us podreu instal·lar el programa. Reinicieu el vostre navegador, i ja podreu utilitzar el xat des de la pàgina de Gmail.

Nota: Tot i que no hi ha cap paquet .rpm disponible per a aquest connector, des de GNULinux.cat n’hem generat un, per mitjà del programa alien. Us podeu descarregar el paquet rpm des d’aquest enllaç. Agrairem que ens comenteu si us funciona. Us avisarem quan Google posi a la nostra disposició un paquet .rpm oficial.

Font | MuyLinux

  • Marc on 21 d'agost de 2010 at 10:51

  Reply

  Sóc molt nou en això… Quina diferència hi ha entre els arxius .deb i els .rpm? Quin avantatge tenen els rpm sobre els deb?

   • Aljullu on 21 d'agost de 2010 at 12:06

   Reply

   És problema de compatibilitats. Els fitxers .deb serveixen per a distribucions basades en Debian com, per exemple, l’Ubuntu. Els RPM són per a distribucions basades en Red Hat com, per exemple, Fedora.

   De manera que des de Fedora no es poden instal·lar debs i des de l’Ubuntu no es poden instalar rpms.

  • Sergio on 21 d'agost de 2010 at 13:00

  Reply

  Comentar que el paquet .deb que ofereix Google afegeix el repositori de Google al sistema, i no només això sinó que a més afegeix una tasca programada al cron, que cada dia comprovarà que el repositori de Google segueix al sistema. Si resulta que l’heu tret, la tasca programada s’encarregarà de tornar a afegir el repositori.

  Si bé l’objectiu d’aquest repositori és mantenir actualitzat el paquet, no m’havia passat mai que un paquet afegís un repositori al sistema. No m’agrada gaire.

  Si voleu eliminar aquesta tasca programada, crec que heu d’eliminar el fitxer /etc/cron.daily/google-talkplugin

   • Pauet on 21 d'agost de 2010 at 17:33

   Reply

   Si, a mi tampoc m’agrada gaire, encara que entenc que ells creuen que així l’hi fan més fàcil al usuari, més valdria posar directament el sue repositori.
   De fet a mi em va passar que tenia el repositori de google (ja de feia temps), i al instal·lar el Chrome (des del repositori) em va duplicar el repositori.

   • Pau on 22 d'agost de 2010 at 22:46

   Reply

   Gràcies per la info, Sergio. La veritat és que jo tampoc no veig gaire bé això dels repositoris. En fi…

  • Sara on 13 de desembre de 2012 at 19:46

  Reply

  gmail el millor!!

  • Sara on 13 de desembre de 2012 at 19:47

  Reply

  gmail!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.