El teu blog de Linux en català

Imatges de VirtualBox preparades amb sistema operatiu preinstal·lat

Una cosa que ens agrada a molts usuaris de sistemes GNU/Linux és provar diverses distribucions, per tal de veure com funcionen i quina s’adapta millor a les nostres necessitats. Molts cops, arribem a la conclusió que la nostra distribució actual ja era la apropiada per a nosaltres, però altres cops trobem alternatives interessants.

Una opció molt bona per a fer aquestes proves és per mitjà d’una màquina virtual. Recordeu que a la nostra secció de documentació teniu una sèrie d’articles explicant tot el necessari per a executar màquines virtuals des de VirtualBox.

Per tal de facilitar aquesta «feina», des de GNULinux.cat us hem preparat unes imatges de disc dur que tenen preinstal·lades algunes de les distribucions més interessants. Aquestes imatges estan preparades per ser utilitzades (prèvia descompressió del fitxer descarregat) des de VirtualBox. Podeu trobar com utilitzar-les en aquest article de la nostra documentació.

De moment, us oferim imatges de disc dur amb les següents distribucions (hi indiquem també l’escriptori que tenen instal·lat):

 • Chakra Panora – KDE
 • Debian Stable – Gnome
 • Fedora 13 – Gnome
 • Fedora 13 – LXDE
 • Mandriva 2010.1 – KDE
 • OpenSUSE 11.3 – KDE
 • Ubuntu 10.04 – Gnome
 • Ubuntu Netbook Edition 10.04 – Gnome (Netbook)

Podeu trobar totes aquestes imatges a la nostra pàgina d’imatges de VirtualBox.

Seguim treballant per ampliar ben aviat el nombre d’imatges que us oferim. Lògicament, també estem oberts a suggeriments. 🙂

1 comment

  • Alex on 5 d'agost de 2010 at 10:24

  Reply

  Aquí hi ha moltes imatge més per VirtualBox:
  http://virtualboximages.com/
  i per VMWare:
  http://www.vmware.com/appliances/

Deixa un comentari

Your email address will not be published.