El teu blog de Linux en català

Fer que l'Ubuntu no demane la contrasenya cada cop que es connecta a una xarxa

Una de les coses que més ràbia em fan des que es va implantar l’anell de claus és que, si l’actives, et demanarà la contrasenya cada cop que una o altra aplicació accedisca a alguna clau. Diria que l’anell es pot configurar segons l’aplicació, però per a l’ús tan bàsic que jo faig, això no em paga la pena.

Més d’un cop m’ha passat que he definit una contrasenya per l’anell i després ja no he sabut com fer que deixara de preguntar-me la contrasenya cada cop que s’iniciava i es connectava a una xarxa. Ara, però, he descobert una manera de fer-ho per tal que es reinicie i puguem establir novament que no hi haja cap contrasenya. Per fer-ho:

 1. Obrim el nautilus i premem Ctrl+H per tal que es mostren les carpetes ocultes
 2. Cerquem la carpeta .gnome2 i hi entrem
 3. Allà trobarem la carpeta «keyrings», haurem d’entrar-hi i esborrar tot el que hi haja
 4. Per últim caldrà reiniciar la sessió o l’ordinador

Fet això, el següent cop que ens connectem a una xarxa, el sistema ens demanarà la clau de dita xarxa. Només caldrà introduir-la i tot seguit s’obrirà l’anell de claus. Ara podrem no posar cap contrasenya i dir que volem l’emmagatzemament no segur.

  • jmaspons on 4 d'agost de 2010 at 18:20

  Reply

  No se si en gnome és possible configurar-ho de manera que l’anell de claus quedi obert. En el kde, l’equivalent de l’anell de claus, el kwallet, et demana la contrasenya i es queda obert durant tota la sessió (es pot configurar perquè es tanqui quan no quedi cap aplicació que el fa servir oberta o al cap d’una estona). Això permet tenir les contrasenyes segures i només haver de posar la clau del kwallet un sòl cop per sessió.

  Salut!

   • Pau on 4 d'agost de 2010 at 18:43
   • Author

   Reply

   En principi crec que l’anell de claus és només un cop per sessió també. Però tot i així em sembla pesat quan jo no vull haver de clavar la contrasenya simplement per connectar-me a una xarxa sense fils.

   • Pau on 4 d'agost de 2010 at 18:44
   • Author

   Reply

   Per cert, l’anell de claus de kde té un problema greu, i és que si no el configures no és capaç de desar les contrasenyes. A mi això em passa amb el knetwork-manager, on si introduïsc la contrasenya i li dic al kwallet que no el vull fer servir, és incapaç de connectar-se.

    • jmaspons on 5 d'agost de 2010 at 16:39

    Reply

    No se si he entès correctament el què et passa. Crec que la primera vegada que et demana si vols utilitzar el kwallet li pots dir que si o que no. Diria que un cop decideixes utilitzar-lo no és possible que algunes contrasenyes te les guardi de forma segura i altres no.

    Personalment trobo força còmode utilitzar una aplicació que recordi les contrasenyes. És més fàcil recordar una contrasenya que pots escollir que no pas la tirallonga de números de la contrasenya amb què venen configurats molts dels routers amb wifi. En tot cas sempre es pot desactivar anant a Arranjaments del sistema>Avançat>Cartera del KDE

    Salut!

  • Rafel on 5 d'agost de 2010 at 03:37

  Reply

  Això em passa cada volta que encenc el portàtil i em connecte a la “meua” xàrcia sense fils. La veritat és que al principi fa gràcia, però a poc a poc va cansant, per no dir tocant els collons ;).
  M’ho copie i quan torne a Palma ho faré servir.
  Gràcies pel truquet.

  • Jordi on 7 d'agost de 2010 at 00:34

  Reply

  Gràcies a déu per la solució. N’estava ben tip d’haver de posar una contrasenya per entrar a la meva xarxa sense fils. Abans sempre ho havia solucionat instal·lant el WICD, però prefereixo aquesta opció.
  Gràcies!!

   • Jordi on 8 d'agost de 2010 at 23:55

   Reply

   No sé què passa: vaig seguir les instruccions i després de reiniciar la sessió va funcionar perfectament. En canvi, després de reiniciar l’ordinador, em torna a demanar la maleïda contrasenya. Algú em pot ajudar?
   Gràcies.

    • Pau on 9 d'agost de 2010 at 06:48
    • Author

    Reply

    Quina contrasenya dius, la de l’anell o la de la xarxa sense fils? Si és la de l’anell, torna a repetir el procés i assegura’t de no posar cap contrasenya. Si és la de la xarxa sense fils, mira de fer-ho des del gestor de xarxes. Fes clic amb el botó dret sobre la icona de xarxa de la safata del sistema i selecciona «Edita les connexions». Vés a «Sense fil» i edita la xarxa sense fil a la qual et connectes per comprovar que tot és correcte.

 1. Reply

  A mi també em passa amb el ordinador de sobretaula però no sabia com treure-ho. Gràcies!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.