El teu blog de Linux en català

Coordinadora pel Coneixement i el Programari Lliures

El 25 de maig, es va constituir la Coordinadora pel Coneixement i el Programari Lliures, amb els següents objectius:

  • Optimitzar esforços i recursos de les comunitats d’usuaris, desenvolupadors i creadors de programari i coneixement lliure.
  • Donar a conèixer i fomentar els principis del programari i el coneixement lliures.
  • Donar veu a les Comunitats i actuar en el seu nom davant dels estaments, organitzacions, empreses i administracions en favor dels objectius d’aquesta Coordinadora.

Logo de la CCPL

Es tracta d’un projecte molt interessant per a les comunitats que volem fomentar l’ús del programari lliure. Si formeu part d’una comunitat vinculada amb el programari lliure, us podeu adherir a aquesta coordinadora (GNULinux.cat ja ens hi hem adherit). Si esteu interessats personalment en el programari lliure, també us hi podeu adherir a nivell particular. En qualsevol dels dos casos, us hi podeu adherir de la pàgina d’adhesions a la CCPL.

El dia 29 de juny hi va haver la segona assemblea de la CCPL, on es van prendre els primers acords d’actuació. Entre aquests acords, cal destacar-ne alguns que afavoriran la interacció entre totes les comunitats relacionades amb el coneixement i el programari lliures, com ara la creació d’una agenda comú, un directori de comunitats i la voluntat d’unir esforços en els esdeveniments organitzats per algun dels membres de la CCPL.

El proper dia 27 de juliol, a les 19:00h es celebrarà la tercera assemblea de la CCPL al Citilab de Cornellà.

1 comment

    • Guillem on 22 de juliol de 2010 at 19:46

    Reply

    Molt bona iniciativa, i el punt clau per a fer pressió han de ser les administracions públiques i l’administració, i sobretot en aquests temps de crisi que ens venen no haurien de tenir escusa per passar-se al programari lliure i estalviar costoses llicències que només enriqueixen una economia no productiva i que no crea llocs de treball perquè recordem-ho, el windows i l’office fa anys que el van fer i per més diners que recaptin no serviran per a contractar més gent catalana. En fi, vergonyòs!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.