El teu blog de Linux en català

0 A.D., l'Age of Empires lliure

0 A.D. és un joc lliure 3D d’estratègia en temps real que actualment s’ha estat desenvolupant des de l’any 2001 per Wildfire Games.

En aquest joc de tall històric hi podem trobar un conjunt de fins a sis civilitzacions diferents, ja siguen els Cartaginesos, Ibers, els Celtes, Romans, Helens o els Perses; cadascuna amb les sues pròpies característiques i el seu rerefons històric. El joc està suportat per Pyrogenesis, un motor que s’ha construït pel mateix equip de Wildfire Games. El joc s’està desenvolupant únicament per voluntaris procedents de tots els racons del món.

El resultat és impressionant. Els gràfics poc tenen que envejar altres jocs que actualment són al mercat. Des de la seua web oficial podeu veure algunes captures, ací vos deixarem un vídeo.

El desenvolupament és lent, però. I el joc encara es troba en una versió alfa amb mancances importants. Existeix un paquet .exe per baixar-lo i instal·lar-lo fàcilment al Windows, a GNU/Linux existeixen paquets precompilats per a Ubuntu/Debian, Arch i Gentoo; la resta de distribucions hauran de compilar-lo, a l’igual que a Mac OS X.

  • PepeReis on 21 de juliol de 2010 at 13:02

  Reply

  Jo no tinc mai sort amb els jocs a Linux… sempre que hi ha alguna cosa que m’agrada està en desenvolupament o necessita una gràfica mínimament bona… acabo d’instal·lar-lo en un Ubuntu i no tira gaire bé… És un core 2 duo amb 2 gb de RAM i amb una gràfica intel de 252 mb…

   • Pau on 21 de juliol de 2010 at 13:36
   • Author

   Reply

   Pepe, tens instal·lat el controlador privatiu? (supose que sí, però pregunte igualment…)

  • Guillem on 21 de juliol de 2010 at 13:12

  Reply

  Jo sempre he preferit l’Age of Emprei 2, sense tans bons gràfics tridimencionals però amb una jugabilitat perfecte. Salut!!

   • Ruig on 21 de juliol de 2010 at 18:57

   Reply

   Sí, jo també crec que no hi ha res millor que l’Age II dins de la saga original! Corregia els errors dels anteriors, afegia modes de joc molt interessants i era exageradament addictiu! I amb l’expansió ja era la bomba.

   El III ja no em va agradar tant, mira… I crec que precisament hi tenia força a veure el fet que fos tridimensional. Els requisits mínims eren proporcionalment molt més alts que en els anteriors per la seva època i barallar-se amb la càmera per seleccionar les coses per mi era un suplici…

   Però s’haurà de donar una oportunitat a aquest projecte… Té molt bona pinta!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.