El teu blog de Linux en català

L'ordinador parla en català: Festival 4- Firefox

Seguim amb les anotacions on expliquem les possibilitats del programa de tecnologia assistiva Festival, en aquest cas per veure com es pot integrar amb el Firefox. Per a fer-ho, utilitzarem un dels nombrosos complements que existeixen per a aquest navegador. En el nostre cas, farem servir  el Read2Me. Instal·larem aquest complement fent clic al botó “Afegeix-ho al Firefox” que hi ha a la seva pàgina de complement. Un cop instal·lat, reiniciem el Firefox i ja el tindrem disponible.

Per a tenir-lo ben configurat, anem al menú “Visualitza>Barra d’eines>Personalitza” del Firefox. Ens hi trobarem una icona del Read2Me que hem d’arrossegar a la nostra barra d’eines, i acceptem el canvi. Fem clic a la fletxa que hi ha al costat de la icona del Read2Me que ara tenim a la barra d’eines, i seleccionem l’opció “Preferences”.

Configuració del Read2Me

Configuració del Read2Me

De la finestra que s’obri, anem primer a la pestanya “OS defaults” i fem clic a “Fedora Defaults”. Això ens deixarà tots els camps amb la configuració predeterminada per a Linux. Sobretot, no activem el camp “use Flite”. Després, anem a la pestanya “Settings”, i en el camp “Read2Me voices” podrem escollir alguna de les veus que tinguem instal·lades. Acceptem els canvis.

Un cop configurat el Read2Me, la seva utilització és molt senzilla. Només cal seleccionar un text i fer clic a la icona del Read2Me que tenim a la barra d’eines. També, des del mateix botó, li podem indicar que ens llegeixi directament tota la pàgina web.

En la següent anotació, seguirem veient com integrar l’OpenOffice.org amb el Festival.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.