El teu blog de Linux en català

Els resultats del «Humble»

resultats finalsFinalment va ser dimarts quan el «Humble Indie Bundle» va tancar la seva oferta, i diversos mitjans de la xarxa han aprofitat per a fer un anàlisi de les estadístiques.

Si ens fixem en els percentatges de vendes, veurem que es desmenteix un dels grans mites que perjudiquen l’oferta de productes comercials per als sistemes operatius que no són de Microsoft:  si sumem les de Mac i Linux pràcticament igualen a les de Windows, tot i que la majoria de desenvolupadors comercials asseguren que si no porten els seus productes a Linux/Mac, és perquè no els resultaria rendible .

Un altra dada curiosa és el preu mitjà que es va pagar per SO ja que com veiem, els usuaris de Linux van pagar de mitjana el doble que els de Windows, tot i que podria ser degut a l’escassetat de títols comercials a Linux, o el costum que tenen molts usuaris de Windows a piratejar el programari, abans de buscar alternatives lliures. De fet s’ha comentat que alguns usuaris van trobar una vulnerabilitat en el sistema de descarrega del pack de jocs, i se’l van descarregar de forma pirata, quan el podien comprar per tan sols 1 cèntim…

Com apunt final, comentaré la promesa que han complert els desenvolupadors dels jocs (ho van anunciar de forma subliminal dins el vídeo promocional a 1:16), d’alliberar el codi font de quatre dels jocs si recollien més de 1 milió. Així s’espera que abans de que acabi la setmana Aquaria, Gish, Penumbra Overture i Lugaru seran lliures per a ser descarregats! Si algú encara vol contribuir amb els desenvolupadors/ONGs a la seva pàgina ho pot fer!

2 comments

  • Aljullu on 13 de maig de 2010 at 22:30

  Reply

  Boníssima iniciativa.

  Per cert, Valve, una de les principals empreses de videojocs, ha dit que portaria Steam (el seu motor) a Linux, de manera que en poquets mesos podríem començar a veure jocs buníssims amb versió per a Linux.

  • Ruig on 14 de maig de 2010 at 00:15

  Reply

  Sí, Aljullu. De fet tenia pensat fer un article, però haureu de tenir una mica de paciència perquè no el podré tenir llest fins demà! 😉

  Tant una cosa com l’altra són grans notícies per l’oci en PC amb GNU/Linux! ^^

Deixa un comentari

Your email address will not be published.