El teu blog de Linux en català

Notícies de Fedora

Aquesta setmana s’han produït dues notícies importants al voltant de Fedora, una distribució que, tot i no tenir actualment el ressò que té Ubuntu, té el doble d’usuaris que aquesta.

Logo de Fedora

La primera notícia és que s’ha endarrerit una setmana més el llençament de la versió definitiva de Fedora 13 (Goddard). Inicialment, la data prevista era el 11 de Maig, però ja fa temps que es barallava la data del 17 de Maig. Fa una setmana, aquesta data es va canviar pel 24 de Maig, que sembla que serà la data definitiva. Podeu veure-ho reflectit en el calendari de llançament de Fedora 13. Tot i que el comunicat on explicaven aquest retard no era gaire explícit, en principi han cregut que si no s’endarreria aquesta setmana el llençament la versió que sortiria no tindria prou qualitat.

Crec que es tracta d’una decisió encertada. Molts cops, en el llençament de noves versions de programari, es volen acomplir dates “com sigui”, i en alguns casos, això implica una poca qualitat d’aquesta versió. En una setmana es pot avançar molt en estabilitat, i aquest és un factor crític a l’hora de treure noves versions. Fedora sempre ha tingut molt en compte aquest factor (no és el primer cop que endarrereixen el llençament d’una nova versió). En el banner lateral que tenim a alliberats.cat ja s’hi veu reflectit aquest endarreriment.

La segona notícia és que ja hi ha nom clau per a Fedora 14, que té previst el seu alliberament entre octubre i novembre. Després de tenir en compte noms com Bacon, Scofield o Korolyov, finalment s’han decidit per Laughlin. S’ha posat així en honor a Robert Laughlin, premi nóbel en Física l’any 1998 pel seu treball sobre l’efecte Hall quàntic.

Fonts: Gabuntu i Phoronix

  • Joan on 13 de maig de 2010 at 14:55

  Reply

  Us imagineu que Ubuntu s’endarrerís una o dues setmanes? Segur que tots ho acabaríem agraïnt a la llarga però, tot i així, fa com “cosa” pensar-ho :P. Com aquells que no poden esperar més i ataquen la RC, i a la següent ja van a per la beta 2, beta 1, i acabes tenint l’alpha 1 en una màquina virtual 😀

  M’agrada la manera de fer de Fedora.

  • zytum on 13 de maig de 2010 at 15:35

  Reply

  Bé, endarrerir-se una setmana no, però si unes hores o un dia amb el linx si que ha passat, no sé si amb d’altres versions també, però va ser un dia bastant llarguet…

  • Pau on 13 de maig de 2010 at 17:43

  Reply

  Els llançament de Fedora sempre s’endarrereixen, sembla ja cosa que no es pot evitar…

  • oriolsbd on 13 de maig de 2010 at 22:01

  Reply

  Sí, Pau. Com a mínim, les darreres versions sempre porten un parell de setmanes de retard. Però si és pel bé de l’estabilitat de la distribució, benvingudes siguin aquestes dues setmanes. 🙂

  Tot i això, jo sóc d’aquells a qui costa molt esperar, i m’acabo instal·lant les noves versions quan encara són Beta o RC… M’he sentit molt identificat amb el tipus de persona que ha descrit el Joan!!!! XD

Deixa un comentari

Your email address will not be published.