El teu blog de Linux en català

Ja tenim la nova versió estable de MEPIS 8.5

MEPIS és una distribució GNU/Linux basada en Debian, i es caracteritza per la reconeguda estabilitat d’aquesta, però alhora amb una facilitat d’ús notable. Això, juntament amb la facilitat per a reconèixer maquinari, la fa indicada tant per als  experts com per a novells. Incorpora assistents per a xarxa, targes gràfiques i altres. La llengua catalana s’incorpora de sèrie, i també trobareu el català al lloc web de la comunitat.

http://www.mepis.org/sites/mepis.org/files/meptools.jpg http://www.mepis.org/sites/mepis.org/files/MEPIS8.5.jpg

La nova versió manté la base de Debian Lenny, amb l’afegit d’un dels darrers nuclis (kernel): 2.6.32 i l’actualització d’algunes aplicacions. Tot i això, la novetat és la inclusió de l’escriptori KDE 4.3.4, que sembla que ja ha arribat a un punt raonable de maduresa. Hi ha versions per a 32 i 64 bit. Properament sortiran el germà petit de MEPIS, AntiX, la versió compacta amb IceWm pensada per a ordinadors antics o poc potents, i una altra versió pensada per a USB d’un GB o més. Qui vulgui provar-les, les pot trobar a la rèplica de Caliu.

1 comment

    • àcrata on 20 d'abril de 2010 at 20:26

    Reply

    Jo vaig utilitzar Mepis durant molt de temps i he de dir que ha sigut de les distribucions que més m’han agradat de GNU/Linux.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.