El teu blog de Linux en català

Canviar els sons predeterminats / Audacity

Si esteu farts dels sons predeterminats de l’ubuntu, podeu canviar-los amb els que més us agradin.
Es troben en /usr/share/sounds/ubuntu/stereo/ només cal que proveu els sons i canviar els que no us agradin. Això si, en format .ogg i una recomanació evident, No elimineu els arxius originals, canvieu els noms, afegint-hi alguna cosa com “original”.
Jo només he canviat el so de petició de la paraula de pas i el so d’entrada, per dos talls de la versió musical de la cançó del software lliure (Join us now i You’ll be free, hacker you’ll be free- respectivament).
Per editar-la he fet servir l’Audacity, que es troba en els repositoris oficials, -per els novells: Aplicacions > Centre de programari de l’Ubuntu i alli aneu a So i Video i el trobareu- el seu funcionament es molt intuitiu:

AudacityDesprés de descarregar-lo i anar a Aplicacions > So i video > Audacity, cal anar a Fitxer > Obre i n’obtindrem el so en forma d’ona.
Despres podem seleccionar una zona, ampliar-la amb el zoom per seleccionar mes o menys zona, afegir-hi algun eco, invertir el so, el fantastic wah-wah, crear to, super to, to DTMF…. en fi, una varietat d’opcions que us podeu estar estona provant sense por, ja que com es habitual en tots els programes editors hi ha l’opció del Desfés… 🙂
També podreu provar el tall , o provar-lo en bucle, gravar des de el micròfon, ajuntar dues o mes talls de so en un de sol…

Tots els ajustaments, com és habitual es poden canviar  a Edita > Preferències i així podreu seleccionar l’entrada de so; si micròfon, entrada de línia, el visionament del so en diferents tipus d’ona o d’espectre; per fer vàlids els canvis recordeu que s’ha de reiniciar el programa.

En fi, tots aquells “joguets” per remenar que tots els petits músics i bojos per els sons ens agrada 😀

Per cert, es multiplataforma, encara que… per a que el volem en plataformes “d’altres religions”?

2 comments

  • zytum on 21 d'abril de 2010 at 12:50

  Reply

  Acabo de veure, un apunt que ja fa referència a l’audacity, no volia repetir-me

  • oriolsbd on 22 d'abril de 2010 at 15:21

  Reply

  No t’has repetit. A la teva anotació amplies força la informació de què es pot fer amb l’Audacity. 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.