El teu blog de Linux en català

Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx) Beta 2

Tal i com estava previst, avui s’ha alliberat la segona Beta d’Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx). Respecte de la primera Beta, no hi ha massa novetats, perquè ara ja s’està treballant més directament en arreglar bugs i millorar l’estabilitat del sistema. Les novetats més interessants que porta aquesta segona Beta són les següents:

No és gens habitual que una versió d’Ubuntu tingui dues Beta, però en aquest cas es va fer una excepció en tractar-se Lucid Lynx d’una LTS (Long Term Support) per tal d’aconseguir una major estabilitat en la versió final. Si voleu provar aquesta segona Beta d’Ubuntu Lucid Lynx, us deixo els enllaços de les seves diferents versions (o, com diuen, dels seus diferents colors):

Ubuntu i UNE: http://releases.ubuntu.com/releases/10.04/

Kubuntu i UNE: http://releases.ubuntu.com/kubuntu/10.04/

Xubuntu: http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/lucid/beta-2/

UbuntuStudio: http://cdimage.ubuntu.com/ubuntustudio/releases/lucid/beta-2/

Ubuntu per UEC i EC2: http://uec-images.ubuntu.com/releases/10.04/beta-2/

Edubuntu: http://cdimage.ubuntu.com/edubuntu/releases/lucid/beta-2/

Mythbuntu: http://cdimage.ubuntu.com/mythbuntu/releases/lucid/beta-2/

Sobretot, de moment NO ÉS RECOMANABLE INSTAL·LAR-LO EN ENTORNS PRODUCTIUS, NI PER A ORDINADORS DE SOBRETAULA HABITUALS (excepte si teniu clar què significa una versió Beta i n’assumiu les possibles conseqüències). Cal tenir molt clar que es tracta encara d’una versió de proves, tot i que ja hauria de ser força més estable que les versions Alpha. Aquestes versions serveixen per a poder provar les seves noves funcionalitats, i trobar-hi possibles errades per tal de notificar-les i que les versions definitives siguin molt estables.

La propera versió que sortirà d’Ubuntu Lucid Lynx ja serà la RC  (Release Candidate), una setmana abans de l’alliberament de la versió definitiva. En aquesta pàgina podeu trobar el calendari de llençament de Ubuntu 10.04 Lucid Lynx.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.