El teu blog de Linux en català

Grsync, sincronització de directoris

Grsync és un programa de sincronització de directoris que ens permetrà fer còpies de seguretat idèntica d’aquells directoris que l’indiquem. Grsync no és més que una interfície gràfica del programa conegut com rsync i que probablement molts de vosaltres ja coneixeu.

Aquest tipus de programes s’utilitza generalment per fer còpies de seguretat, ja siga a dins del nostre ordinador, del nostre ordinador a algun dispositiu extern o viceversa, còpia d’una partició sencera, mirroring i altres possibilitats. Aquesta còpia es fa de manera incremental, és a dir: un cop s’ha fet una còpia dels fitxers, la següent còpia comprovarà quins fitxers existeixen i només afegirà aquells que siguen nous.

Entre les seues característiques podem destacar:

 • Les opcions més comunes d’rsync estan implementades a la interfície gràfica (però no totes)
 • Possibilitat de desar diferents configuracions per fer les còpies de seguretat
 • Permet fer simulació del procés abans de fer l’execució
 • Possibilitat de passar ordres de terminal (per complementar les opcions gràfiques)
 • Traducció al català completa

La interfície del programa deixa ben clara la seua senzillesa: existeixen unes opcions predeterminades i només cal dir quin és l’origen i el destí de la còpia de seguretat. Després tenim tres pestanyes d’opcions bàsiques, avançades i extra que ens permetran establir tots els paràmetres de la còpia.

Gairebé totes les distribucions inclouen Grsync (requereix tindre rsync instal·lat). També existeixen versions per a Windows i MacOSX que trobareu a la pàgina de baixades. Per instal·lar-ho a Ubuntu, només cal cercar el paquet grsync al gestor de paquets o executar l’ordre següent:

sudo apt-get install grsync

Finestra principal de Grsync

2 comments

  • àcrata on 6 d'abril de 2010 at 09:42

  Reply

  Jo el vinc utilitzant des que vaig començar a fer el meu Projecte Final de Carrera, per a fer-ne còpies de seguretat. Amb el Grsync i el Dropbox actualitze els backups del meu PFC en segons.

  Funciona meravellosament!

  • Toni on 6 d'abril de 2010 at 14:36

  Reply

  Hola, jo també l’utilitzo en alguns ordinadors, però en d’altres uso el conduit (http://live.gnome.org/Conduit) que té funcionalitats molt interessants com la integració amb infinitat de serveis (flicker, picassa, google docs, i un llarg etcètera) per sincronitzar arxius, fotos, correus, contactes…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.