El teu blog de Linux en català

Que visqui el programari lliure: Nightingale i Clementine!

Bon dia!

Vinc amb un post ràpid per comunicar-vos dues bones notícies que només es poden donar en aquest meravellós món que és el programari lliure.

Primera! Recentment l’amic Oriol ens comunicava una mala notícia: els desenvolupadors del popular reproductor de música Songbird (desenvolupat amb el mateix motor que el Firefox) havien pres la decisió d’abandonar la seva línia de desenvolupament dins a Linux. Ara bé, pel que es veu, els seguidors d’aquest programa s’han afanyat a portar la contrària al que l’Oriol deia als comentaris d’aquella mateixa entrada, i s’han començat a organitzar per desenvolupar ells mateixos un fork automantingut (no t’enfadis company, és una bona notícia, no? 😉 ), que provisionalment ha estat anomenat Lyrebird. EDITO: el nom definitiu serà Nightingale. Clica’m eixerit per més info. Pàgina oficial ací!

I segona! Fa temps que no us canto les excel·lències de l’antic Amarok 1.4, oi? Doncs heus aquí una altra bona notícia: algun heroi ha decidit reprogramar gran part d’aquest magnífic reproductor en Qt4, rebatejant-lo com a Clementine. Aquesta versió modernitzada del vell Amarok presenta una millor integració en entorns GNOME i arregla alguns bugs històrics com els problemes amb l’adqusició de portades d’àlbums, entre d’altres. L’estic provant i fa patxoca, la veritat. Aquí teniu la pàgina oficial, i des d’aquí us el podeu descarregar per al vostre sistema operatiu. Més info aquí.

Bé amics, salut i llibertat!

PS: com podeu veure, ambdues notícies les he tret del magnífic blog OMG! Ubuntu!, un must-see per a tots els entusiastes d’Ubuntu. Us el recomano!

  • oriolsbd on 5 d'abril de 2010 at 15:21

  Reply

  Efectivament, és una gran notícia.

  M’alegro d’haver-me equivocat en les meves previsions. 🙂

  Salut!

  • sergis on 5 d'abril de 2010 at 17:05

  Reply

  Gracies, nois vaig a posar el Clementine a veure que tal funciona. Un salut. 🙂

  • oriolsbd on 6 d'abril de 2010 at 22:31

  Reply

  Per cert, sembla que han canviat el nom al projecte Lyrebird. Ara es dirà Nightingale:
  http://www.omgubuntu.co.uk/2010/04/lyrebird-renames-to-nightingale.html

  Salut!

  • xavi on 6 d'abril de 2010 at 23:00

  Reply

  Gràcies Oriol per la informació, ara ho edito!

  Sergis, me n’alegro que t’hagi estat útil. Una cosa, has trobat si es poden habilitar les dreceres del teclat?

  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.