El teu blog de Linux en català

Ubuntu 10.10 es dirà Maverick Meerkat

A falta de gairebé un mes per l’alliberament d’Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx), avui s’ha anunciat el nom de la versió 10.10, que sortirà el proper mes d’octubre. En aquest cas, serà “Maverick Meerkat”. Pels qui no ho sabeu (com em passava a mi), meerkat en català és un suricata, un mamífer de la família de les mangostes. Com a curiositat, Timon (el personatge del Rey León) és un suricata. 🙂  En resum, “Maverick Meerkat” es pot traduir com a “Suricata inconformista”.

Timón, el "meerkat" més famós (fins avui)

Timón, el "meerkat" més famós (fins avui)

Si voleu encara més curiositats, la primera versió d’Ubuntu, la 4.10, tenia com a nom clau “Warty Warthog”. Un warthog és un animal molt semblant a un porc senglar. En concret, en català es diu facoquer africà. Doncs bé, Pumba, el gran amic de Timon a El Rey León, és un facoquer africà. O sigui, que tot queda en família.

Què us sembla aquest nom? Jo quan l’he sentit per primer cop no m’ha agradat (sobretot la seva sonoritat), però la seva història m’ha agradat força. A veure si amb el temps m’hi acostumo una mica.

A la pàgina d’Ubuntu, ja es comencen a proposar noms per a la propera versió 11.04 (que sortirà a l’abril del 2011). Com ja sabem, en aquest cas començarà amb la lletra “N”. De moment, però, no en veig cap que m’agradi massa.

Font: UbuntuGeek

2 comments

    • Pau on 3 d'abril de 2010 at 16:12

    Reply

    Ostis, Jordi, sou una mica spammers! A SomGNU heu fet el mateix!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.