El teu blog de Linux en català

Oracle continuarà donant suport a MySQL i OpenOffice.org

Quan vam saber que Sun Microsystems, l’empresa que hi ha darrere de l’OpenOffice.org i MySQL, anava a ser comprada per Oracle, molts de nosaltres ens vam mostrar una mica preocupats respecte a quin seria el futur d’aquests dos grans projectes que representen pilars bàsics per a la difusió del programari lliure.

Sembla, però, que segons les declaracions que va fer el president d’Oracle, Charles Phillips, es continuarà donant suport a molts dels projectes lliures que Sun portava: Linux, Apache, GlassFish i MySQL entre ells. Per altra part, Edvard Screven, un altre gran mandatari a dins d’Oracle, va afirmar que el desenvolupament, màrqueting i suport per a MySQL continuarà. MySQL passarà a formar una divisió independent a dins d’Oracle amb un suport subjacent major. També formarà part de l’Oracle stack per tal de ser integrat a l’Enterprise Manager.

http://www.oracleimg.com/admin/images/ocom/hp/oralogo_small.gif

Quant a l’OpenOffice, es vol que passe a ser una unitat de negoci global independent amb desenvolupament, suport i màrqueting assegurat. L’edició comunitària continuarà sense canvis. Fins i tot, Screven va comentar la possibilitat de la creació d’una Oracle Cloud Office, una suite basada en la web combinada amb l’escriptori per a usuaris Web i amb mòbil. L’èxit de l’OpenOffice.org depèn del client comercial, va declarar.

Després de tot, sembla que Oracle té intenció de continuar donant suport a aquests projectes. En un o dos anys podrem comprovar si realment tot això és cert.

2 comments

  • fpmWEB on 29 de gener de 2010 at 17:43

  Reply

  Bona noticia, que de ben segur augura un futur i llarga vida a les alternatives opensource.
  Don’t be evil ! que dira aquell.

  • Ruig on 30 de gener de 2010 at 00:09

  Reply

  No, si encara resultarà que la compra de Sun per part d’Oracle donarà oxigen a l’Openoffice.org. La part de crear infraestructura online pot ser molt interessant per fer la competència a Google i Microsoft!

  A més estaríem parlant de l’única alternativa lliure en aquest segment…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.